Yeni Şafak yazarı Ergün Yıldırım, son dönemde Türkiye'de yaşanan gerginliklere ilişkin önemli bir yazı kaleme aldı.
'Bekayı aşalım ve Türkiye ittifakını kuralım' başlıklı yazısında çarpıcı ifadeler kullanan Yıldırım, siyasal rekabetlerin her varlığını terörle işbirliği olarak yorumlamanın yanlış bir tutum olduğunu ifade etti.

Yazısında öfke ve linç kültürünün tekrar harekete geçirilmek istendiğini söyleyen Ergün Yıldırım, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye karpuz misali ortadan ikiye bölünme yolunda hızla ilerliyor. Aşırı yorumlar hâkim hale geliyor. Siyasal rekabetlerin her varlığını terörle işbirliği diye yorumlanıyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı öne sürülerek Sivas, Maraş ve Çorum olaylarından bahsediliyor. Öfke, kin ve linç bütün tarihsel bilinçaltıyla yeniden harekete geçiriliyor."

'GÜVENLİK GRUPLARI OLUŞTURULMUŞ!'

Yıldırım, bazı siyasi parti yöneticilerinin güvenlik üzerine yapmış oldukları açıklamaları da kaygı verici olduğunu ifade etti.

CHP'li ve MHP'li bazı parti yöneticilerinin kendi güvenliklerini sağlamak amacıyla gruplanmalara gidildiğine ilişkin açıklamaları tehlikeli olarak gören Yıldırım, bu ülkede devlet ve güvenlik güçleri yokmuş gibi hareket edildiğini söyledi.

Konuya ilişkin yazısında Yıldırım, şu şekilde ifade etti:

"CHP İstanbul İl Başkanı kendilerini koruyacak birliklerden bahsediyor. Ülkü Ocakları Genel başkanı da kendilerine yönelen saldırılarda kendi grubuyla savunma yapacaklarını söylüyor. Sanki bu ülkede ne devlet var, ne de onun güvenlik organları. Nedir bu güvenlik grupları oluşturma hevesleri? Nedir bu kadar devletçilik yaptıktan sonra devletin güvenlik birimlerine güvensizlik?"

AKP'Yİ UYARDI!

Ülkenin 'Türkiye İttifakı' ihtiyacı olduğunu söyleyen Yıldırım, her kesimden insanları kucaklayacak bir konsensüs oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Güvenlikçi söylemin işlevsel haline gelmesi AKP'ye zarar vereceğini belirten Yıldırım, konuya ilişkin yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Hakikaten Türkiye’nin İttifakına ihtiyaç var. Herkesi yeniden kucaklayacak bir konsensüs gerekli. Her şeyden önce çatışmaların derinleşerek güvenliğin daha da zaruri hale getirilmesi, en fazla muhafazakâr siyaseti işlevsiz hale getirir." 

Yıldırım, yazısında AKP'yi güvenlikçi ve beka söylemi üzerinden uyarırken, güvenlikçi söylemin darbelere zemin hazırlayacağını belirtti. 

Konuya dair yazısında darbe uyarısı yapan Yıldırım, şu şekilde ifade etti:

"Özetle, darbenin sosyolojik temelleri hazırlanır. Bu da hem muhafazakar partiye, hem iktidara, hem de millete el koymaktır. Allah korusun, demokrasi ile yerinden edilmeyen muhafazakar iktidar, gayri meşru yollarla yerinden edilir. Demokrasinin, sivil siyasetin ve özgürlüklerin tamamen gömülmesidir bu."

'GÜVENLİKÇİ TOPLUMLAR DÜŞÜNEMEZ ÜRETEMEZ!'

Güvenlikçi ve beka söylemi üzerine sürekli korkular üreten toplumların düşünemeyeceğini ifade eden Yıldırım, güvenlikçi toplumları 'Hapis Toplum'lara benzetti.

Yıldırım, güvenlikçi toplumlara dair şu ifadeleri kullandı:

"Etrafı güvenlik duvarlarıyla çevrili ve 24 saat düşmandan bahseden bir siyasetin ipoteğine girmiş bir toplum “hapis toplumu”dur. Düşünemez, üretemez, şiir yazamaz, şarkısını ağız tadıyla söyleyemez. Tamamen savunma refleksine mahkum olur."