Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Hüda-Par'ın yayın organı Doğru Haber gazetesi yazarı, eski imam Mehmed Göktaş, Türkiye’nin Ay’a gidilmesi hedefini değerlendirdi.

Mehmed Göktaş, “Bir Dakika! Ay’a Çıkmadan Önce…” başlıklı yazısında, “Ay’a çıkmadan önce bir dakikanızı almak istiyorum, lütfen! İnanıyorum, çıkabilirsiniz, birilerinin yaptığı gibi alaya almıyorum, ironi de yapmıyorum. Çıkacağız diyorsanız çıkarsınız, iki sene sonra olmasa üç sene sonra olsun, dört sene sonra olsun, çıkarsınız inşallah” ifadelerini kullandı.

“KORKARIM DÖNDÜĞÜNÜZDE TÜRKİYE’NİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ DAHA KAYBEDEBİLİRSİNİZ”

“Belki birileri haklı olarak önce sosyal hayatın düzene konulmasını, yoksullukların, yolsuzlukların giderilmesi gerektiğini yazıp çiziyorlar. Ama ben onu da demiyorum” diye yazan Göktaş şöyle devam etti:

“Hatırlarsanız Mavi Vatan sloganıyla Kıbrıs ve Akdeniz’e açılırken demiştim ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a; Akdeniz’i fethe çıkmadan önce şöyle bir geri dönün ve bakın. Akdeniz ve Ege’ye kıyısı olan şehirlerin hiç birisinin belediyesi AK Parti’ye ait değil. Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir. Bu mesele sadece AK Parti açısından değil, İslami açıdan bu ülkenin nereye gittiğini göstermesi açısından üzerinde ciddi olarak durulması gereken bir konu olduğunu söyledim ve söylüyorum.

Şimdi de ‘Ay’a gitmeden önce bir dakika’ derken aynı şeyi söylüyorum.

Yukarıda saymaya çalıştığım eserlerinize fazla güvenmeyin.

Yapmayı vadettiklerinize de güvenmeyin, velev ki gerçekleştirseniz bile. Uzay programı, bulunan doğalgazın çıkarılması, yerli otomobil, yerli savaş uçağı, yerli tank ve benzer projeler bir bir gerçekleşse bile söylediğim gibi fazla güvenmeyin bunlara.

Unutmayın, o gün için Türkiye’nin en popüler ve hayati öneme sahip Boğaz Köprüsü’nü yapan Süleyman Demirel, İstanbul’u kaybetmişti.

İnanıyoruz, Ay’a da çıkabilirsiniz, uzaya adam da gönderebilirsiniz. Korkarım döndüğünüzde Türkiye’nin büyük bir bölümünü daha kaybedebilirsiniz.”