Üniversite sınavı YKS’nin ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi'nde (TYT) büyük bir skandala imza atıldı.

MABEL MATİZ LGBT SAPKINLIĞINA DESTEK VERİYOR

Temel Yetenek Testi'nin (TYT) Türkçe kısmında Mabel Matiz’in bir şarkısının sözü yer aldı. Dün gerçekleşen sınavda Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiğinin sorulduğu öğrenildi.

YKS’nin ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi'nde (TYT) şarkısının sözüne yer verilen Mabel Matiz’in LGBT sapkınlığına destek verdiği biliniyor.

SKANDALIN ARDINDAN AK PARTİ, MHP VE ÖSYM'YE TEPKİ

LGBT iğrençliğine dair skandal ifadeleri olan Matiz'in sınavda yer verilmesi tepki çekti. Söz konusu olaya tepki gösteren isimlerden biri de Yazar Sema Maraşlı oldu. Sosyal medya hesabı aracılığıyla konuya dair paylaşımlarda bulunan Maraşlı, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün yanı sıra AK Parti ile MHP'yi de etiketledi.

Sema Maraşlı, Temel Yetenek Testi'nde imza atılan skandala dair "Bugünkü #yks2020 sınavında Halis Aygun gençlere eşcinsel ve LGBT savunucusu Mabel Matiz'den başka örnek gösterecek kimseyi bulamadınız mı? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Maraşlı, konuya dair tepki gösterdiği bir diğer paylaşımında ise "ÖSYM Mabel Matiz i Arap ritmine ve tasavvufa bağlamayı da başarmış. Halis Aygün gençlere örnek gösterdiğiniz Matiz şaşkınlığını dile getirirken 5 sene üniversitede lanet ede ede okuduğunu açıklamış Eşcinsel olup kendini şarkıcılığa vermiş. Gençlere de şimdi tavsiyelerde bulunuyor." dedi.

TYT'de imza atılan skandala ilişkin AK Parti ile MHP'ye bir soru da yöneltti. Maraşlı, "İstanbul Sözleşmesi'nin amacı doğrultusunda mı hazırlanıyor bu sorular?" diye sordu.