İşsizlik, hayat pahalılığı ve zamlar vatandaşı çileden çıkardı! AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın konuşması sırasında, “Kendim de  AK Parti’deyim. Sayın bakanım, ülkede esas meselemiz işsizlik. Vallahi ben açım şu anda” diyerek tepki gösteren vatandaş, apar topar dışarı atıldı. AKPli vatandaşın, Ünal’a söyledikleri, “Vatandaş, AKP’ye gerçek gündemi hatırlattı” yorumlarına da neden oldu.

Gerçekleri Millî Gazete ortaya çıkardı

Kredi ile aldığı hayvanları sattı, internet kafede 50 lira yevmiye ile çalışıyor protestosunun ardından Mahir Ünal ile görüştürülen ve “100 hayvanı olduğu, belediyeden de aylık 3 bin lira yardım aldığı” şeklindeki açıklamaların ardından olayın gerçek yüzünü araştıran Millî Gazete, daha farklı bilgilere ulaştı.

“BELEDİYEDEN AYLIK 3 BİN LİRA YARDIM ALMIYOR”

Millî Gazete’ye konuşan  saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk, protestocu vatandaşın isminin Ali Avcı olduğunu belirterek, “Şahıs, Adıyaman şehir merkezinde yaşıyor. Bir süre AKP sandık görevlisi olarak görev aldığı biliniyor. Hayvan meselesi ise Tarım Bakanlığının 100 bin liralık kredisi ile küçükbaş hayvan almış. Belediyenin yol çalışmasından dolayı hayvan barınağı yıkılmış ve bedel olarak da 3 bin lira verilmiş. Yani belediyeden aylık 3 bin lira yardım almıyor. Hayvanları barınaksız kalınca satmak zorunda kalmış. Şuan şehir merkezinde internet kafede 50 lira yevmiye ile çalışıyor” açıklamasında bulundu. z02

Hayat pahalılığı, İşsizlik ve zamlardan bunalan vatandaş, iktidara açıktan tepki vermeye başladı. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın konuşması sırasında, “Vallahi ben açım şu anda” diyerek isyan eden vatandaş, görevliler tarafından apar topar dışarı atıldı. Türkiye’nin her tarafında benzer manzaralarla karşılaşan iktidar mensuplarının, tepkiyle karşılaşmamak için birebir vatandaşla temas etmek yerine daha çok salon ve protokolü olan etkinlikleri tercih ediyor.

“ESAS MESELE İŞSİZLİK” DEDİ

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, partisinin Adıyaman İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Ünal’ın burada yaptığı konuşma bir vatandaşın isyanıyla yarıda kaldı. Ünal’ın konuşması sırasında esas sorunun işsizlik olduğunu yüksek sesle haykıran Adıyamanlı vatandaş, “Kendim de AK Parti’deyim. Sayın bakanım, ülkede esas meselemiz işsizlik. Vallahi ben açım şu anda” diyerek tepkisini gösterdi.

GÖREVLİLER TARAFINDAN DIŞARI ATILDI

Vatandaşın tepkisi karşısında afallayan Ünal, daha sonra, “Sözlerimi bitirebilir miyim güzel kardeşim. Konuşma yapıyoruz burada” diyerek vatandaşı susturmaya çalıştı. Bu sırada vatandaş, görevliler tarafından apar topar dışarı çıkarıldı. 

ZAMLAR VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Son dönemlerde üst üste yapılan zamlar, vatandaşı adeta çileden çıkardı. Başta temel ihtiyaç maddeleri olmak üzere iğneden ipliğe kadar zamlar, vatandaşın geçimin bir hayli zorlaştırdı. Şimdiye kadar iktidarın, ‘bunlar geçici her şey düzelecek’ söylemlerine umut bağlayan vatandaş, her şeyin daha da kötüye gittiğini görünce iktidara tepki göstermeye başladı. Kendi seçim bölgelerinde çalışmalar yürüten iktidar milletvekillerinin Ünal gibi birçok tepkiyle karşılaştığı biliniyor. Tepkilerden kaçınan milletvekillerinin ise halkın arasına karışmak yerine daha çok STK ziyaretlerine yöneldiği belirtiliyor.

Kaynak: Milli Gazete/ Bünyamin Güler