Cumhur İttifakı'nın  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’ye destek olmak için seçim çalışmalarını bakanlar düzeyinde sürdürüken AK Parti, yaptırdığı son anketlerden de istediği neticeyi alamadığı gözlemlendi. Ankara'da Mehmet Özhaseki ile Mansur Yavaş arsında büyük bir rekabet yaşanıyor.Yaptırılan son anketlerde Mansur Yavaş'ın önde olması AK Partilileri şaşırtmış durumda olduğu görülüyor. Anket seçim sonuçları baz alınarak oluşturulan rapora göre Mansur Yavaş’ın oy farkı açmasındaki en büyük neden, AK Partili teşkilatların Özhaseki’yi desteklememesi olarak belirlendiği ortaya çıktı.Rapor'da Melih Gökçek faktörü ise dikkat çeken ayrı bir konu olarak ortada duruyor.

31 Mart Yerel seçimine sayılı günler kala sahada siyasi partiler, projelerinin ve vaadlerini seçmene anlatıyor. Birçok araştırma şirketi, anketlerde hangi partinin hangi adayın, hangi illerde önde olduğu tespit etmeye çalışıyor. Son seçim anket sonuçlarına göre Ankara'da Mansur Yavaş oy oranı olarak Mehmet Özhaseki'yi geride bırakmış durumda. AKP ise aradaki oy farkını kapatmak için Bakanlar düzeyinde Ankara'da sahaya çıkmış durumda. Ancak buna rağmen oy farkının kapanması bir yana anket sonuçlarına göre fark açılmış durumda. AKP'li kurmaylar oy farkının kapanmaması üzerine bir rapor istediler. Rapordan çarpıcı bir sonuç çıktı ve oy farkının nedeni; teşkilatların Mehmet Özhaseki’ye yeterli desteği verememesi olarak tespit edildiği konuşuluyor.

Raporda Melih Gökçek faktörü dikkat çekti. Ankara’daki teşkilatının önemli bir kısmının, uzun yıllar Ankara’da belediye başkanlığı yapan Melih Gökçek’e bağlılığının da Özhaseki’ye istenen desteğin verilmemesinde etkili oldu. Melih Gökçek yaptığı açıklamalarda her ne kadar partisinin arkasında olduğu söylese de Mehmet Özhaseki'ye dair, sosyal medya hesabından attığı mesajları silmişti. Melih Gökçek'in bu hareketi  ‘Özhaseki'den desteğini çekti’ şekilde yorumlanması dikkat çekmişti.

Kaynak;Milli Gazete