Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, gazetesindeki “Cumhur’da sat-ranç!” başlıklı son yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile kurduğu Cumhur İttifakı'nın yüzde 50’yi bulamayacağını gördüğünü yazdı.

"BİR TÜRLÜ OLMUYOR"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarını sürdürmek için iki formül kaldığını belirten Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, “Birincisi Cumhur İttifakı’nı genişletmek. İkincisi yüzde 50 artı 1’i indirmek. İlkini aylardır deniyorlar. Bir türlü olmuyor. Saadet Partisi ile ilişkiler “Temel”den bozuk!  İYİ Parti’yi bir türlü çözemediler. HDP ile akla gelen gelmeyen her türlü pazarlığı deniyorlar. Oradan da istediklerini şu aşamada bulamıyorlar” şeklinde iddiada bulundu.

"ERDOĞAN'IN DİLE GETİRMESİ ZOR"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50 artı 1’in indirilmesi gerektiğini dile getirmesinin zor olduğunu ileri süren Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, “Kendisini pek çok bakımdan bağladı. Gelinen noktada hem, ‘Bu kardeşinizi getirin, başkanlık sisteminde her türlü sorunu çözsün’ dedi tutamadı, hem yeniden yüzde 50 oy alacak zemin ve ittifakı oluşturamadı. Bunun üstüne, barajı düşürelim dese, yenilgiyi baştan kabul etmiş olacak. Eğer kendisi dışında oluşacak bir ortamla cumhurbaşkanı seçilme oranı yüzde 40’a inerse bir nebze rahatlayacak” ifadelerini kullandı.

AKP SELAHATTİN DEMİRTAŞ'I SERBEST BIRAKACAK İDDİASI

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Ankara’da yankılanan bir kulis bilgisini daha bugünkü yazısında paylaştı. İddiaya göre Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanı adayı olup HDP tabanının Millet İttifakı adayına oy vermemesini sağlama sözü verse hemen serbest bırakılacak. “Şu aşamada bu da olmuyor” diyen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, “Aşağı baksan yüzde 50, yukarı baksan yetersiz ittifak!” ifadesini kullandı.