Ünlü ekonomist Prof. Dr. Esfender Korkmaz,  Merkez Bankası'nın nisan ayına yönelik ödemeler dengesi istatistikleri sonrasında cari işlemler açığının bir önceki yılın aynı ayına göre 1 milyar 222 milyon dolar artarak 2 milyar 737 milyon dolara çıkmasını ve son dört ayda kaynağı belirsiz döviz girişinin (net hata noksan) 11,7 milyar doları bulmasını değerlendirdi.  Korkmaz, AK Parti tarafından seçim finansmanı için el altından gizlice dolar getirildiğini söyledi. 

Korkmaz şu ifadeleri kullandı:

"Ocak-nisan dört aylık cari işlemler açığı 21,1 milyar dolar oldu. Gayri safi yurt içi hasılaya oranlarsak yüzde 10,1 ediyor. Bu oran Cumhuriyet tarihinde ve AKP iktidarında en yüksek cari açık demektir. Geleneksel iktisat anlayışına göre yüzde 5 üstünde cari açık, istikrarsızlığı tetikler. Eğer ilk dört ayda, net hata ve noksan kaleminde kaynağı belirsiz 11 milyar 751 milyon dolar giriş olmasaydı, cari açık da aynı miktarda yüksek olurdu.

Benim tahminime göre, kaynağı belirsiz döviz girişinin bir nedeni ekonomi yönetiminin güne ve ihtiyaca göre önlem alma anlayışına uygun olarak özellikle Arap ülkeleri ile el altından işlem yaparak döviz ihtiyacına dolaylı çözüm üretmesidir. Bir diğer nedeni siyasi iktidara yakın olanların, seçimin finansmanında kullanılmak üzere dışarıdan daha önce düşük kurdan aldıkları dövizleri bozdurmak için getirmeleridir."