HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AK Parti tarafından düzenlenen Kızılcahamam Kampı'na ilişkin olarak bir kulis yazdı. Sarıkaya, "Herkesin eteğindeki taşı ve beklentilerini, taleplerini döktüğü bir toplantı olmuş" diye ifade etti.

Sarıkaya, “İttifak mı, Mutabakat mı?" başlığıyla yayımlanan yazısında "AK Parti Kızılcahamam toplantısı dün Ankara kulislerinde en çok dile getirilen konular arasındaydı. Öncelikle il başkanları ve belediye başkanları seçim sürecinde yaşadıkları tüm olumsuzlukları sergilemişler" diye beyanda bulundu.

Muharrem Sarıkaya yazısını şöyle sürdürdü:

"Bazıları, ‘Sandık daha gelmeden seçimi kaybedeceğimiz belliydi’ yaklaşımı göstermiş ve sorumluluk verip yetkilendirmemenin getirdiği sorunlara dikkat çekmiş.

Bazıları da uygulanan genel politika nedeniyle ‘Kendi seçmenimizden oy alamadık’ hayıflanmasında bulunmuş.

Bazılarını toplantıyı yöneten Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş yatıştırmış.

Bazılarını da Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’a da yaptığı gibi, ‘Başkanım siz elinizden geleni yaptınız 25 ilçenin 22’sini aldınız, başarılısınız kutlarım’ sözümdeki gibi Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir teskin etmiş.

Ancak bütününe bakıldığında başkanların sonuç cümleleri aynı olmuş:

‘Türkiye’nin birinci partisi biziz, yaptığımız yanlışları görüp bir daha aynı durumda kalmamalıyız…’

Etekteki taşlar

Gençliğin kendilerine destek veren medyanın tutumundan yakınmasından tutun da Doğu ve Güneydoğu’daki il başkanları ve seçilen belediye başkanlarının özgüven kazanmış şekilde sıranın en önünde oturmalarına kadar önemli gelişmelere tanıklık edilmiş.

AK Parti’nin ilk kez MKYK üyeleri, bakanlar, il, ilçe ve gençlik kolları başkanları ile beldelere kadar belediye başkanlarını buluşturduğu toplantıdan parti yönetimleri de hoşnuttu.

Özellikle de en küçük beldeden, büyükşehirlere kadar tüm belediye başkanları ile bakanların karşı karşıya kalması ve beklentilerini doğrudan iletmeleri açısından da teşkilat hoşnuttu.

Herkesin eteğindeki taşı ve beklentilerini, taleplerini döktüğü bir toplantı olmuş.

Yazının tamamı için tıklayın