AKP'nin kuruluşunun üzerinden 18 yıl geçerken bu süreçte AKP'nin Genel Başkanı Erdoğan'ın yanında yer alan Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu, AKP tarafından bugüne özel paylaşılan görselde yer almadı.

AKP'nin, Recep Tayyip Erdoğan genel başkanlığında 2001 yılında siyaset sahnesinde yerini almasının üzerinden 18 yıl geçti. Bugün AKP'liler "18. yaş" vurgusuyla sene-i devriyelerini kutluyor. AKP resmi hesaplarından da paylaşılan kutlama mesajlarında bir görsel ise dikkat çekti. Görsel de artinin 2001 yılında kurulmasından başlayarak Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ne geçilmesinin ardından kazandığı seçime ve son yerel seçime kadar giden süreç anlatılırken AKP, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yer vermedi.

AKP'nin içinden çıkan ilk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün eski bakanlardan Ali Babacan'ın kuracağı partiye destek verdiği konuşulurken eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Erdoğan’a karşı manifesto niteliğinde bir metin yayımlamış, Erdoğan’ın "tek adam" konumunu eleştirmişti. Davutoğlu daha sonra yaptığı toplantılarda da Erdoğan ve AKP'ye yönelik eleştirilerini sürdürmüştü

AKP TARİHİNDEN GÜL VE DAVUTOĞLU'NU ÇIKARDI

AKP'nin bugünkü yıl dönümüne yönelik birçok isim tebrik mesajı yayınlarken artinin resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşılan görsellerden biri ise dikkati çekti. T24'te yer alan habere göre "Bir Millet Aşkı Hikâyesi AK Parti" başlığıyla yayımlanan görselde AKP'nin kurulduğu 2001'den Erdoğan'ın yeni sistemde ilk Cumhurbaşkanı seçilmesine ve son yerel seçime kadar olan önemli anlar yer buluyor. Ancak görselde AKP'nin içinden ilk çıkan Cumhurbaşkanı olan Gül ve Erdoğan'ın başbakanlığı ve genel başkanlığı bıraktığı ilk isim olan Davutoğlu yer bulmadı.

İşte o görsel:

Kaynak: Milli Gazete