Ünlü yazar Orhan Uğurluoğlu, bugünkü köşe yazısında "Erdoğan'ın varisi kim olacak?" sorusuna yanıt verdi.

Yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasaya göre de üçüncü kez aday olamayacağını ve erken seçim yapılmazsa Haziran 2023'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ile görevinin sonlanacağını vurgulayan Uğurluoğlu, Erdoğan'ın köşesine çekileceğini öne sürdü.

Uğurluoğlu, Erdoğan'ın aday olmaması durumunda kulislerde konuşulan olası adayın kim olduğuna da yanıt verdi. Uğurluoğlu, "Bilal, Burak, Berat, Selçuk hangisi Erdoğan'ın varisi olacak?" diye sordu.

ERDOĞAN KÖŞESİNE Mİ ÇEKİLİYOR?

Kulislerde konuşulanları aktaran Uğurluoğlu, "Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olamaz ise milletvekili seçimleri için önünde hiçbir engel yok. Erdoğan'ın amacı şu mu? Erdoğan cumhurbaşkanı değil milletvekili olacak…Meclis'te etkili muhalefet için önemli bir karar olur Erdoğan açısından." dedi.

BERAT ALBAYRAK'IN ŞANSI SIFIR

Kulislerde konuşulan olası Erdoğan'ın varislerinden eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a değinen Yeniçağ yazarı Uğurluoğlu, "Damat Berat Albayrak iktidar ve muhalefete mensup siyasetçiler tarafından da muhtemel cumhurbaşkanı adayı olarak gösteriliyordu. Damat Berat hem kendini hem Türk ekonomisini batırdı ve bu şansını sıfırladı. Her ne kadar Dr. Bahçeli'nin teveccühünü kazandıysa da 128 milyar dolar gibi Merkez Bankası'nın servetini buharlaştırması siyasi hayatının noktalanmasına yok açtı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı şansı sıfır." tespitini yaptı.

KAMUOYU ONU PEK TANIMIYOR: AHMET BURAK ERDOĞAN

Erdoğan'ın iki erkek çocuğundan birisi olan Ahmet Burak Erdoğan hakkında konuşulanları aktaran Uğurluoğlu, "Armatör Ahmet Burak'ı kamuoyu pek tanımıyor. 11 Mayıs 1998 tarihinde Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi'nde ses sanatçısı Sevim Tanürek'e çarparak ölümüne sebep oldu. Kazadan hemen sonra, Belediye'ye ait arazözler, kazanın yapıldığı caddeyi baştan aşağı deterjanlı sularla yıkadılar, böylece delil mahiyetindeki 35 metrelik fren izleri ortadan kaldırıldı. İş hayatında, Allah, "Yürü ya kulum" dedi. Amcası ve halasının eşi ile Turkuaz Denizcilik şirketini satın aldı ve adını Bumerz yaptı. Mecit Mert Çetinkaya ile beraber MB Denizcilik şirketini yüzde 50 hisseli olarak kurdu. Safran 1 adlı kuru yük gemisini 2 milyon 350 bin dolara satın aldı. 10 milyon 500 bin dolara Eternal Confidence isimli ikinci gemisini aldı. MB Denizcilik şirketinin yüzde 99 hissesinin sahibi oldu. G. İnebolu, Cihan, Bosna Pretty isimli gemileri filosuna kattı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinlikle gündemde değil." ifadelerini kullandı.

BİLAL ERDOĞAN MI ADAY OLACAK?

Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkındaki düşüncelerini aktaran Uğurluoğlu, "Bilal Erdoğan, Amerika'da yüksek lisans yapmış. Bilal, Mustafa ve Ziya adlarının ilk harflerinden oluşan "BMZ Denizcilik" şirketini amcası Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen ile 3 milyon liraya kurmuş. Çok tartışılan "Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının" (TÜRGEV) mütevelli heyeti üyesidir. 17 Aralık soruşturmasındaki, babası ile konuşması hâlâ gündemdedir. Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinlikle gündemde değil." dedi.

ERDOĞAN PİAR'A BAŞLADI! AKP'NİN ADAYI O OLACAK!

Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile 2016 yılında evlenen Selçuk Bayraktar'ın siyasi kulislerin en önde gelen flaş ismi olduğunu belirten Uğurluoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Damadı Bayraktar için Cumhurbaşkanı Erdoğan öyle PİAR çalışması yapıyor ki siyasi kulislerde son günlerde adı şöyle söylenir oldu: "Erdoğan'ın varisi Selçuk Bayraktar." Sadece ailevi açıdan değil siyasi açıdan da kulislerde söylendiğini çok önemli bir siyasetçiden şöyle duydum: "AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selçuk Bayraktar…"