Haberde AKP'nin son dönemlerde ciddi bir şekilde Sakarya'da ciddi bir oy kaybı yaşadığı bu nedenle de AKP'de yeni dönemde vekil değişikliğine gidilebileceği konuşulmaya başlanıldı. İşte yazının ilgili kısmı:

AKP'DE OY KAYBI YAŞANIYOR

Anketlerin bir çoğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ekonomik kriz başta olmak üzere bir çok etken nedeniyle oy kaybına uğradığını gösteriyor.

20 yıllık iktidarı boyunca Sakarya'da ortalamanın üstünde oy olan Ak Partİ'nin halen 4 milletvekili bulunuyor.

Bu ara siyaset kulislerinde Ak Parti'de önümüzdeki seçimlerde mevcut vekillerden hangilerinin yoluna devam edeceği, listeye hangi isimlerin ekleneceği yorumları yapılıyor.

SOFUOĞLU TEKRAR ADAY OLMAYACAK

Mevcutlardan Kenan Sofuoğlu, siyasete girmekten büyük pişmanlık duyduğunu belirterek tekrar aday olmayacağını açıkça deklare etti.

UNCUOĞLU YENİDEN ADAY GÖSTERİLMEYECEK Mİ? 

TBMM'nin en devamlı milletvekilleri arasında ön sıralarda yer edinen ve 3 dönemdir milletvekili olan Recep Uncuoğlu'nun yeniden aday gösterilme ihtimali zayıf bulunuyor.

2018'de ilk kez milletvekili olan Çiğdem Erdoğan Atabek mevcutlar arasında tekrar aday gösterilme ihtimali yüksek olarak değerlendiriliyor.

2011'den bu yana milletvekili olan 2018'den bu yana Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan  Ali İhsan Yavuz için, 3 dönem kuralına -bu kural bir çok kez esnetildi- takılmazsa kesin yeniden aday gösterilir yorumu yapılıyor.

AKP'DEN ADAY OLMA İHTİMALİ YÜKSEK İSİMLER

Kulislerde İl Başkanı Yunus Tever, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Zeki Toçooğlu, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci liste şansı yüksek bulunan isimler.

Fiskobirlik Başkanı Lüftü Bayraktar, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar'ın da isimleri milletvekilliği adaylığı için çokça geçiyor.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, SETA Direktörü Prof. Dr. Burhanettin Duran, İktidasi Kalkınma Vakfı yönetisici Gökhan Kilit, üst düzey görevlerine devam eden Hendekli iş insanı Gülsüm Azeri gibi isimler de milletvekilliği adaylığı için anılıyor...

Bir de bu dönem Ak Parti'ye destek olmak için çok sayıda ismin aday adayı olacağı, bir rekor kırılmaya çalışılacağı da siyaset kulislerinde dillendiriliyor.