Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın Özbekistan dönüşünde yaptığı açıklamaların ardından, Türkiye medya tarihinin en ilginç olaylarından biri meydana geldi. Erdoğan'ın "Fiyatlar şekerde fena değil, yani şekerde öyle pahalı bir fiyat uygulaması yok" sözleri  Türkşeker'in yüzde 31 zam yapmasının ardından 'yukarıdan' gelen talimatla sansürlendi. 

"HABERİ OLMADIĞI GİBİ BİR ALGININ DOĞMAMASINI İSTEDİĞİ"

Hükümete yakın medya organları, Erdoğan'ın açıklaması ile  Şeker fiyatları  arasındaki çelişkiye dikkat çekmek yerine, bu sözleri kamuoyundan gizledi. Gazeteci Murat Yetkin, yaşananların ardından kaleme aldığı bugünkü yazısında Cumhurbaşkanlığı ekibinin muhtemelen Erdoğan'ın kendi hükümetince şekere yaptığı zamdan haberi olmadığı gibi bir algının doğmamasını istediğini ifade etti. 

Murat Yetkin, "Velev ki Cumhurbaşkanı 'fırsatçılar yanlış yaptılar' diyor olsa da. Ama sadece Cumhurbaşkanı değil ki girdi fiyatlarında artış gerekçesiyle kamu kuruluşlarınca yapılan fiyat artışlarıyla ters köşeye düşürülen" diye yazdı. Ardından şunları kaydetti:

"(...) Cumhurbaşkanı şekere zam düşünülmediğini söylerken kamu kuruluşu Türkşeker, şekere zam yapıyor,  Enerji Bakanı fiyat artışı vatandaşa yansıtılmayacak dedikten birkaç saat sonra BOTAŞ doğalgaza bir zam daha yapıyor. Yönetimde dağınıklık işaretleri…

ZAMLARA SANSÜR, ANKARA'DA DAĞINIKLIK

Zamlara dair haber yapılması ise kendi alemlerinde, Türkiye’deki gelişmeleri dahi zamanında izleyip Cumhurbaşkanına iletmeyen ekibi tarafından alelacele sansürlenmeye çalışılıyor. Ama haber bir yolunu bulup sızıp yeryüzüne çıkıyor işte.
Altın  makası elinde tutanlar, Cumhurbaşkanının zamlara dair sözlerini dahi sansürleyerek neyi engelleyebileceklerini düşünüyorlar acaba?

Erdoğan’ın Ukrayna  siyasetini desteklerken iyi, zamlara ilişkin sözlerine gelince kötü, öyle mi?

Bu gelişmeler dün Cumhurbaşkanı ve ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in 'asgari ücrete ek zam yok' açıklamalarını da akla getirdi.

Erdoğan'dan yeni asgariücret açıklaması: Yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam

Bilindiği gibi sadece muhalefet değil, AK Parti içinden de asgari ücretin yeniden artırılması gerektiği yolunda sesler çıkıyordu. Evet asgari ücrete rekor düzeyde, yüzde 50 zam yapılmıştı ama yıllık enflasyon oranının, hem de TÜİK verileriyle yüzde 54 çıkması o zammı silip süpürmüştü. Şimdi asgari ücretliler Cumhurbaşkanı ve bakanının bu sözlerinin de tersinin çıkmasından ümitlensinler mi? Ne dersiniz?
Ankara’da bir dağınıklık var. 2002’de Ecevit-Bahçeli-Yılmaz koalisyon hükümetinde görmüş olduğumuza benzer bir dağınıklık. Söylemiş olalım."