AK Parti Konya İl Başkanından yoksulluk yorumu: Sesleri çıkmıyor Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan Sümen Altı programının bu haftaki konuğu Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı oldu. Angı, gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül'ün sorularını yanıtladı.

Şu an da gerçekte ihtiyaç sahiplerinin var olduğunu ifade eden Angı, bunların sesi asla çıkmaz. Ama bunları istismar edenler bir rol model bulurlar. Hatırlayın. Bir çöp konteynırında ekmek toplayan bir vatandaşı sosyal medyada çöp kutusundan yemek için ekmek topluyor diye paylaşıldı. Arkasından adamın sokak hayvanlarını çöpten topladığı ekmeklerle beslemesi çıktı.

Adam kendine yeten birisiymiş. Adamı rencide ettiler. Türkiye’de gerçekten darda olan insan var. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu yüzden ‘ihtiyacı olan herkes müracaat etsin’ dedi. Şimdi vatandaşın üzerinde tapulu mülkü ya da otomobil varsa fon bunları sistem üzerinden gördüğü için yardım edemiyor.

Buna farklı sivil toplum örgütleri, vakıflar, dernekler üzerinden yardımlar gidebiliyor. İhtiyaç sahibi olup gerçekten düne kadar belki kimseye muhtaç değilken şimdi bu sıkıntılardan dolayı işini kaybetmiş, geliri yok, evine rızık götürmesi lazım insanlar var.

Bunların çoğunun sesi duyulmuyor. Ama çıkıyor adam ‘3 aydır açız, çocuğumuza süt veremiyoruz’ diyor, bakıyorsun altında en lüks arabalar. Tamamen bir senaryo oynanmaya çalışılıyor.”