Gazeteci Deniz Zeyrek bugünkü köşesinde kamu personeline verilen maaş promosyonuyla ilgili çıkmazları konu alırken giyim yardımı alan bakan ve bakan yardımcılarının olduğunu belirtti.

Sözcü’deki bugünkü yazısında “Bakan giyim yardımı aldı mı?” başlığıyla okuyucularının karşısına çıkan Deniz Zeyrek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çalışanlarına 7500 TL giyim yardımı yapılması yönünde anlaşma sağlandığını fakat fakat 4 bin 250 TL olarak bu ücretin dağıtıldığı iddia edildi.

"GİYİM YARDIMI ALAN BAKAN"

Bu konuyla ilgili memurlar.net sitesine şikayette bulunan bir bakanlık çalışanının “Aradaki Fark da  İstanbul'a Park açılışına gidenlerin yol masrafına verildi. Haberiniz olsun!” şeklindeki iddiasını köşesine aktaran Zeyrek “Yardımdan ‘yararlanacaklar’ listesinde teknik personel dışında kimler var biliyor musunuz? Bakan, Bakan Yardımcısı, Genel Müdürler, başkanlar, Bakan müşavirleri, daire başkanları ve (bu tür usulsüzlükleri denetlemesi gereken) Bakanlık müfettişleri…” diye yazdı.

NERESİNDEN TUTSAK ELİMİZDE KALIYOR

Bu skandal iddiayı “Neresinden tutsak elimizde kalıyor. Hangisine yanalım” Sözleriyle köşesinde yazan Zeyrek yazısının sonunda şunları dile getirdi:

Neresinden tutsak elimizde kalıyor. Hangisine yanalım:
– Bakan'ın, yardımcılarının giyim yardımı alanlar listesinde olmasına mı?
– Kamu görevlilerinin internette değişim kartlarını nakde çevirme gayretine mi?
– Sadece teknik personele ve ayni verilmesi gereken yardımın, önüne gelene verilmesine mi?
– Bu işin ihaleyle “değişim kartı” adı altında yapılmasına mı?
– Zorla Erdoğan'ı alkışlamaya götürülen personelin o işteki masraflarının o personelin giyim yardımından ve promosyon ödemesinden kesilmesine mi?
Sahi  Türkiye yüzyılı böyle bir yüzyıl mı olacak?