Geçtiğimiz haftalarda belediyelerin bağış ve yardım faaliyetleri hükümet eliyle İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, son olarak geçtiğimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklanmasını eleştirdi.

Yazıcı, “Sanki iktidarın içinde işi, gücü bırakıp muhalefet belediyelerinin PR’ını yapan birileri var. ‪Yaşananlardan hiç mi ders çıkarmadınız? Yasak, engel bir şeyi küçültmez aksine büyütür.” değerlendirmesinde bulundu.

BIRAKIN BELEDİYELER DERMAN OLACAK İŞLER YAPSIN

Ömer Faruk Yazıcı, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Belediye yardım topluyor, ‪iktidar engel oluyor. Belediye ‪ücretsiz ekmek dağıtıyor, iktidar engel oluyor. Sanki iktidarın içinde işi, gücü bırakıp muhalefet belediyelerinin PR’ını yapan birileri var. ‪Yaşananlardan hiç mi ders çıkarmadınız? Yasak, engel bir şeyi küçültmez aksine büyütür. Bizim derdimiz, önceliğimiz tek bir insanımızın dahi mağduriyet yaşamamasıdır. ‪Bırakın, insanlarımızın ihtiyacı karşılansın da, kimin gücü yetiyorsa o karşılasın. Bırakın da imkânı olan, milletimizin derdine derman olacak işler yapsın. ‪Sizin derdiniz ne.”

ÖMER FARUK YAZICI (İş Adamı / Medya - Tanıtım) Genel Başkan Yardımcısı | Tanıtım ve Medya Başkanı

http://saadet.org.tr/omer-faruk-yazici/…

MUHALEFET PARTİLİ BELEDİYELERİN YARDIMLARI YASAKLANDI

Koronavirüs salgını nedeniyle, başta Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri olmak üzere, iktidar ve muhalefet partili bazı belediyeler, salgın nedeniyle işini yapamayan, dışarı çıkamayan ya da işsiz kalanlar başta olmak üzere ekonomik olarak zor koşullarda olan vatandaşlara yardım için "bağış kampanyaları" başlattı.

Erdoğan, 30 Mart'ta yaptığı "ulusa sesleniş" konuşmasında, "Biz bize yeteriz Türkiyem" sloganıyla "Milli Dayanışma Kampanyası" adı altında yardım başlattıklarını duyurdu.  31 Mart'ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 il valisine genelge göndererek, bazı belediyelerin valilik izni olmadan yardım kampanyası başlattığını ileri sürüp söz konusu belediyeler hakkında işlem yapılmasını istedi ve hesaplara bloke konuldu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE YASASI BAĞIŞLARA NE DİYOR?

Büyükşehir Belediye Yasası'nın 18. maddesi, başkana "karşılıksız bağışları kabul etme" yetkisi verirken, aynı yasanın 23. maddesinde de belediyelerin gelirleri arasında "şartlı veya şartsız bağışlar" yer alıyor. Belediye Yasası'nın 37. maddesinde de "şartlı ve şartsız bağışları kabul etmek" büyükşehir dışındaki belediye başkanlarının da yetkileri arasında sayılıyor.