Yeni Akit gazetesi yazarı Akif Bedir, AKP'nin son yerel seçimler sonrası yaşadığı seçim yenilgine ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

AKP'nin 17 yıllık iktidarı sonucunda ortaya çıkan tablonun kibir ve güç sarhoşluğu olarak değerlendiren Bedir, AKP'nin kendini yenilemesi gerektiğini ifade etti.

AKP'deki olumsuz havanın değişmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düğmeye bastığını dile getirenAkif  Bedir'in şu ifadelere yer vermesi dikkat çekti:

"Seçim sürecini geride bırakan AK Parti, Başkan Erdoğan’ın talimatı ile teşkilatları güçlendirmek ve revize etmek için düğmeye bastı. Teşkilat yöneticileri parti içindeki kırgın ve küskün isimlerin hem gönlünü alacak hem de onları yeniden teşkilat çalışmasına dâhil edecek.

On yedi yıldır yaşanan sıra dışı tecrübeden, girişilen demokrasi mücadelesinde karşılaşılan acı deneyimlerden, seçim sürecinde ortaya çıkan yeni saflaşmalar ve kaymalarla beraber gözlemlenen somut başarısızlık ve eksikliklerden sonra AK Parti’nin kendini her anlamda yenileme gereği mutlak şarttır.

İktidar zehirlenmeleri, şöhret, makam ve para ile ilişki kurma sorunları, sürekli kazanmanın getirdiği başarının verdiği kibir, halka tepeden bakmalar, makam ve unvanlarını millete karşı ayrıcalıklı statülere dönüştüren siyaset anlayışı ve siyasiler oluştu AK Parti teşkilatlarında, vekillerinde, belediye başkanlarında."

AKP'de milletin derdiyle dertlenmeyen makam hırsına bürünmüş bakan ve milletvekillerinin olduğunu ifade eden Bedir, "Millet son seçimlerde partiye uyarısını verdi. Toplum kendisini küçümseyen, kendini beğenen, derdiyle hemhal olmayan AK Partili teşkilat başkanı, belediye başkanı, bakan ve milletvekili olsun istemiyor artık. Tıpkı Erdoğan gibi onların da milletin adamı ve milletin hizmetkârı olmasını istiyor. Fakat partide kibir ve güç sarhoşu olan bazıları yapılan ikazları dikkate almıyor. Partideki bu grup, çıkarı için kılçığı alınmış hamsi gibi her yöne yatıyor, dünyevi sarhoşluğu için bütün değerleri yerle bir ediyor" dedi.

"İSMİ VE RESMİ ESKİMİŞLERİ PODYUMA SÜRMEK DEĞİŞİM DEĞİLDİR!"

AKP'de siyasi arenada önemi ve ismi eskimiş kişilerin siyasete tekrardan dahil etmenin bir değişim olmadığını belirten Bedir, şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti, ancak kendini yenileyerek ve değiştirerek yoluna güçlü bir biçimde devam edebilir. Bunun için ön şart milletin değerleriyle yoğrulmak ve milletten kabul gören isimlerin siyasi arenada boy göstermesidir. İsmi, resmi eskimiş siyasilerin yeniden podyuma sürülmesi bir değişim değildir.

Değişime kendinden başlayanlar ancak köklü değişimlere öncülük edebilirler.AK Parti, gücünü milletle bütünleşmeden, en önemlisi milleti dinleyip dertlerini çözmeyi esas alarak kendini ve toplumu değiştirebilme becerisinden almaktadır. Küçük hesaplar sayfasını kapanıp, küçük hesapların peşinde koşanların defteri dürülmelidir.

AK Parti, ülkenin ve milletin zamanını ve azmini küçük hesaplar peşinde koşanlardan koruyup, kurtarmadan millete yar olamaz, inandırıcılığını sağlayamaz.

AK Parti, milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak yeniden toparlanma arayışı içerisine girip taşeronlara fırsat ve alan bırakmamalıdır."

"MİLLETE KARŞI DUYARLARLI OLMAZSANIZ HAVANIZI ALIRSINIZ"

Milletin hassasiyetlerine karşı duyarlı olunmaması AKP'de ciddi kayıplar meydana getireceğini belirten Bedir, "Milletin duyarlılıklarına, tepkilerine kulak verilirse eller ve gönüller yeniden birleşir. Tersi olur kendi bildiğimi okuyarak gönül kazanayım dersen havanı alırsın. Siyasette esas olan toplumun beklentileridir. Halkla bütünleşme sağlanamadığı takdirde siyasette başarı gelmez. Halkı dinleyen, halkla bütünleşen, milletin derdiyle hemhal olan Başkan Erdoğan dışında bir Allah’ın kulu var mı AK Parti’de, cevap hayır" şeklindeki değerlendirmeyi yaptı.