CHP ve Saadet Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği için başvuran ve belediye personeli olan iki kişinin işine gerekçe gösterilmeden son verildiği ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) CHP ve Saadet Partisi’nden belediye meclis üyeliği için müracaat eden Adem Seyitoğlu ve Recep Taha Engin’in işine gerekçe gösterilmeden son verilmesi hoş karşılanmadı.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre; Seyitoğlu,“19 yıl çalıştığım işimden bir gecede atıldım. Hizmet etmek için AKP çatısı altında olmak zorunda değilim” dedi. Saadet Partili Engin ise “Bana yazılı teminat vermelerini söyledim kabul etmediler." açıklamasında bulundukları ifade edildi.

İBB Engelliler Biriminde 19 yıldır sözleşmeli işçi olarak çalışan Adem Seyitoğlu, AKP’den belediye meclis üyeliği için başvurdu. Adaylık başvurusunun kabul edilmemesi üzerine AKP’den istifa eden Seyitoğlu, CHP’ye geçerek belediye meclis üyeliği başvurusunda bulundu. Bunun üzerine CHP’den istifa etmesi istenen Adem Seyitoğlu hiç bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Tazminatı da ödenmeyen Seyitoğlu, “AKP’nin kemikleşen kadrosunu kıramadım. 19 yıl çalıştığım işimden bir gecede atıldım. Hizmet etmek için sadece AKP çatısı altında olmak zorunda değilim. Meclis üyelikleri tüzel kişilerden oluşur. Ben de CHP’den Meclis Üyesi adayı oldum. 20 Şubat’ta da yıllık izne çıkmak için başvuruda bulundum. 7 gün sonra da ihraç edildiğimi öğrendim” diye konuştu.

‘YSK’YA AYKIRI DEĞİL’

Saadet Partisi’nden Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi adayı olan Recep Taha Engin de, İBB tarafından verilen iş akdi fesih bildiriminde kesin aday listesinde isminin yer alması nedeniyle 4857 sayılı İş Kanunu’nun ‘Feshin geçerli sebebe dayandırılması’ başlıklı 18. Maddesi gereğince işine son verildiğini söyledi.

Hamidiye Kaynak Suları A.Ş de Satınalma ve Lojistik Müdürlüğü’nde Satınalma personeli olarak işçi statüsünde çalıştığını anlatan Engin, “İşçi statüsünde olanların meclis üyesi olmasında YSK’ye göre bir sakınca yok. Bana 3 teklifte bulundular: Birincisi istifa edin seçilemezseniz geri dönersiniz. İkincisi, istifa edin tazminatınızı verelim. Üçüncüsü ise istifanızı verin, seçilirseniz işleme koyalım. Ben üçünün de hukuksuz olduğunu söyledim. Bana yazılı teminat vermelerini söyledim, kabul etmediler. AKP’li olanlara ise sözlü teminat veriliyor. Ben de yanımda 4 şahitle sözlü bir teminat istediğimi söyledim. Ancak, onu da kabul etmediler ve işime son verdiler” diye konuştu. Tazminat alamadığını kaydeden Recep Taha Engin konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne de şikayette bulunduğunu söyledi.