AK Parti'deki hatayı tek tek saydı: Erdoğan, Soylu, Albayrak diye sıraladı.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, seçimlere ilişkin AK Parti'deki hata payının nedeni olarak AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ı gösterdi.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Yol'tv canlı yayınında Onur Toper'in konuğu oldu. Toper, konuk Özkiraz'a "Erdoğan geçtiğimiz gün grup toplantısında 'biz il düzeyinde teşkilat anlamında bazı hatalar yaptık. Bu hataların tekrarlanmaması lazım' dedi siz teşkilatın hata yaptığını düşünüyor musunuz?" diye sorması dikkat çekti.

YANIT VERDİ: ERDOĞAN, SOYLU, ALBAYRAK

Özkiraz soruya "Teşkilatlarının yapacağı hiçbir şey yoktu. Teşkilat ne yapar gider ev ev gezerler, esnafları gezerler. Esnafları teşkilat ikna ediyor, Berat Albayrak caydırıyor. Kürtleri belki teşkilat ikna ediyor bir kısmını Tayyip Erdoğan ile Süleyman Soylu caydırıyor. Böyle arada kalmış kesimleri zaten Tayyip Erdoğan, Süleyman Soylu, Berat Albayrak üçlüsü tamamen zaten kendi sistemlerinin kendi mahallelerinin dışına ittiler. Teşkilatın yapabileceği çok bir şey yoktu." diye yanıt verdi.