T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alınan 1668 kişinin veya yakınının terör örgütü irtibatı/iltisakına dair kaydı ve adli kayıt bulunduğu belirlenmiştir" gibi ifadeleri üzerinden bazı değerlendirmelerde bulundu.

"PARTİYE MESAJ VERİYOR, KİM BİLİR?"

"İlginçtir, görüştüğüm kimi kaynaklar Soylu'nun son açıklamalarıyla bilhassa CHP'yle birlikte kendi partisini de işaret ettiğini öne sürdüler" diyen gazeteci, şöyle devam etti:

"Görüştüğüm bir kaynak; PKK ve DHKP-C üzerinden CHP'ye yüklenirken, perde arkasından da AKP'ye mesaj verdiğini iddia etti.

Son dönemde muhalefetin yanı sıra AKP içinden de eleştirilerin hedefi olmaya başlayan Soylu'nun 'aba altından sopa gösterdiğini' söylemek yanlış olmayacak. Ana muhalefet partisini terör örgütleriyle 'iltisaklı' göstermek isteyen Soylu, belki de FETÖ üzerinden mensubu olduğu partiye mesaj veriyor, kim bilir?

Zira, 15 Temmuz'un baş aktörlerinden TSK mensubu eski Tümgeneral Mehmet Dişli'yle 'iltisaklı birinci derece yakını ağabeyi' Şaban Dişli, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Hollanda'ya büyükelçi atandı.

Yine 15 Temmuz'dan sonra 'silahlı terör örgütü' tanımlaması yapılan FETÖ'den gözaltına alınan Mehmet Pakdemirli ile 'iltisaklı kardeşi' Bekir Pakdemirli yine Erdoğan tarafından kabine üyesi yapıldı.

"DEĞERLENDİRME GEREKECEK"

Bu örneklerin yanında bir de Soylu'nun kendi imzasıyla yaptığı atamalardaki kimi mülki idare amirlerinin FETÖ'cü çıkması, Bakan'ın 'iltisak' yorumlarına son derece açık. Hangi birinden başlamak gerekir acaba?

Kendi memleketi Of'a atanan kaymakamın dışında imzasını koyduğu kararnamelerde görev verilen kaymakamların 'FETÖ iltisakı' nedeniyle devlet görevinden ihraç edilmesi, kendi bakanlık döneminde emniyet teşkilatına alınan bazı polis amir ve memurlarının yine 'FETÖ iltisakı' sebebiyle cezalandırılması nasıl açıklanacak?

Sonuç olarak Soylu'nun açıklamasını bir de bu bakış açısıyla değerlendirmek gerekecek."