AKP'de,  Süleyman Soylu  gerginliği! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda annesi ile olan fotoğrafı altında küfür eden alçağın serbest bırakılmasına tepki göstermişti.

"BAKAN OLSAM NE YAZAR"

"Bakan olsam ne yazar" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu paylaşımında, "45 gündür anam hastanede. Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım, Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder Tweetimle yeniden alınırsa da provokasyon sayacağım." ifadelerine yer verdi.

AKP'DE ADETA İÇ SAVAŞ BAŞLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e gönderme yaptığı iddia edilen paylaşım tartışmalara neden oldu. AKP Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Bölükbaşı, Soylu'nun ismini vermeden bir paylaşım yaparak, tartışmaya dahil oldu.

Bölükbaşı paylaşımında, "Parti disiplini dava disiplinidir. Biz böyle gördük böyle öğrendik" diyen Bölükbaşı, "Bir telefon ötede olan kişilere meramını buradan anlatmaya kalkıyorsan niyetin sorgulanır" ifadelerine yer verdi.

SEN Mİ ÖĞRETECEKSİN SOYLU'YA

Öte yandan Bölükbaşı'nın paylaşımına yapılan yorumlar da dikkat çekti. Bir yorumda, "Parti içi disiplini sen mi öğreteceksin Süleyman Soylu'ya" denirken, başka bir yorumda ise "Partiye bir ayar verin artık" diye belirtildi.

BAKAN GÜL'DEN İMALI PAYLAŞIM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun çıkışı sonrası,  AK Parti'de adeta iç savaş başlarken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz." dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün açıklamaları

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevinde "5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz." dedi.

ADALET BAKANININ HAKİM, SAVCI CÜBBESİ YOKTUR

Bakan Gül, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar işler, kurallar işler, usuller işler ve işlemeye de devam eder. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya kimse parmak sallayamaz. Adalet Bakanından da bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemez. Adalet Bakanının hakim, savcı cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve hiç kimse kusura bakmasın asla da giymeyeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Bakanı Gül, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde reformları her alanda yapmayı sürdüreceğiz. Çünkü insan ve onuru her şeyin başındadır." ifadelerini kullandı.

BAKAN GÜL SÜLEYMAN SOYLU'YU MU KASTETTİ?

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, sosyal medyada annesi ile olan fotoğrafının altına hakaret eden kişinin adli kontrol şartıyla serbest kaldığını belirtti. Soylu, "Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest" dedi.

Kaynak: Milli Gazete