İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AKP'den istifa ettiğini açıkladı. Yeneroğlu istifasının Erdoğan tarafından istendiğini belirtti.

Son dönemde iktidarın politikalarına dair eleştirileriyle gündeme gelen AKP'li Mustafa Yeneroğlu, partisinden gelen talep üzerine istifa etti.

Mustafa Yeneroğlu konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Son zamanlarda yüksek sesle dillendirdiği birçok konuyu biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımızı takdir buyurdular MKYK üyeliğine seçildim. Türkiye’nin imajını zedeleyen, insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması konusunda eleştirilerimi paylaştım. Son iki MKYK toplantısına bu rahatsızlıklarımın bir karşılık bulduğuna dair ya da bu rahatsızlıklarımın düzelebileceğine dair ümidim olmadığı için katılmadım. Ve MKYK üyeliğinden istifa ettim. Bugün sayın Fatih Şahin bey Genel Merkez’e çağırdı. Endişeleriminin olduğunu, Türkiye’nin itibarına zarar veren bir süreçte karşı karşıya olduğumuzu, AK Parti’nin kuruluş ilkelerine dönmesi gerektiğini, özgürlükçü, katılımcı bir yol almamız gerektiğini bildirdi. Sayın Genel Sekreter, dostane bir ortamda bunların konuşulduğunu ve benim istifa etmem noktasında bir karara varıldığını bildirdi.

Ben herhangi bir hesapla siyasete girmedim. Milletvekilliğinden istifa edip etmemem noktasında böyle bir talep olmadı. AK Parti'nin kuruluşunda Erbakan Hocam'a yönelik eleştirilerin bugün çok daha şiddetli olması beni üzüyor. Ben otoriter bir eğitim sisteminde yetişmedim. Doğru bildiğini her ortamda söyleyen bir bireysellik içinde yetiştim. Bunun mücadelesini verdim. Türkiye'nin geleceği noktasında birçok arkadaşta çok ciddi rahatsızlıkların olduğunu biliyorum. Bugün geldiğimiz noktanın iyi olmadığını bunun geliştirilmesi noktasının yine AK Parti'de olduğunu birçok arkadaşımız paylaşıyorlar.

Türkiye'deki tüm siyasi partilerin daha çoğulcu daha katılımcı olmasını bekliyorum. Muhafazakarlar açısında Alevileri, Kürtleri reddeden bir partinin olamayacağını düşünüyorum. AK Parti'nin kuruluşunda olduğu gibi konuşan Türkiye tasavvuruna sahip bir parti düşünüyorum. Milletvekilliğinden istifa da edebiliyorum bunu da belirttim."

Yeneroğlu ayrıca AKP'den de istifa ettiğini söyledi. Yeneroğlu "Bugün partimizin genel sekreteri Fatih Şahin beni genel merkeze davet etti, bu görüşmede gerekçelerimi ilettim. Sayın Genel Sekreter dostane bir ortam içerisinde bu görüşlerimi bildiklerini, bu çerçevede konunun MKYK’da da konuşulduğunu Erdoğan’ın AK Parti’den istifa etmemi istediğini bildirdi. Bu görüşme üzerine AK Parti’den istifa ettim. İstenmediğim yerde kalmam mümkün olmadığı gibi ilkelerim itibariyle de istifa kararı aldım. Yaptığım eleştirilerin partimin çok büyük ekseriyetinin paylaştığına adım kadar eminim. Türkiye’nin geleceği noktasında AK Parti’li arkadaşlarımın endişelerimi paylaştığını biliyorum." dedi.

“MİLLETVEKİLLİĞİNDEN DE İSTİFA EDEBİLİRİM ZATEN”

Yeneroğlu, kurulması planlanan yeni partiler hakkındaki soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Ben siyasetin yatay bir noktaya çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. AK Parti’nin başlangıcında olduğu gibi konuşan Türkiye tasavvuruna sahip bir anlayış içerisinde siyasetin gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu siyasetin içerisinde olurum olmam bununla ilgili kanaatim yok. Milletvekilliğinden de istifa edebilirim zaten. Bu konuyu önümüzdeki günlerde düşüneceğim."

YENİ PARTİLERDEN BİRİNE Mİ KATILACAK

Eski AKP’li Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni parti kurma hazırlıklarını sürdürüyor. AKP’nin eski lider kadrosundan Abdullah Gül ve Ali Babacan da parti kurma çalışmalarına hız verdi. Kurulacak iki yeni partiye, AKP’den istifa eden milletvekillerinin katılacağı iddia edilmişti.

AKP’den istifa eden milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun da, Meclis’te bağımsız olarak mı kalacağı yoksa kurulacak yeni partilere mi dahil olacağı merak konusu oldu. Yeneroğlu yaptığı açıklamada, yeni partilere kapıyı kapatmadı.