Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 8 Kasım 2020'de istifa ettiğinden beri sessizliğini koruyor. Siyasette ise son günlerde Berat Albayrak döneminde yaşanan döviz rezervleri konusunda tartışmalar giderek büyürken kulislerde ise Albayrak'ın geri döneceği konuşuluyor.

Gazete Duvar'ın kulis haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefetin Berat Albayrak eleştirilerine karşılık enerji ve ekonomi alanındaki başarılarını anlatması, Albayrak’ın damadı olmasını ise “talihsizlik” olarak değerlendirmesi 8 Kasım 2020'de görevinden istifa eden Albayrak'ın tekrardan geri döneceği yönündeki iddiaları güçlendiriyor.

"HAYIR BİTTİ O İŞ"

AKP Kongresi öncesi Berat Albayrak’a ilişkin kulis iddiaları yoğunlaşmış durumda. Buna göre kulislerde “Damada yeniden görev mi verilecek?” sorusu gündemde. Ancak AKP’liler bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Buna göre AKP içerisinde bazı yöneticiler Albayrak’ın kabineye Enerji Bakanı olarak dönebileceğini söylüyor. Yine bazı yöneticiler kabinede olmasa bile Albayrak’a AKP yönetiminde görev verileceğini konuşuyor.

Bazı AKP'liler ise Albayrak’ın dönüşü için "Hayır bitti o iş, geri dönüş olmaz” diyor.

Kaynak: Milli Gazete