İsmail Saymaz, Halk TV'de kaleme aldığı yazısında  AK Parti'de krize neden olan istifayı ele aldı.  Nevşehir'de, AK Parti'den ayrılan eski Belediye Başkanı Rasim Arı'ya yönelik şikayetin önce  Süleyman Soylu'ya ulaştığını yazarak yakında AK Parti'de Rasim Arı'ya karşı kampanya başlatılabileceğini yazdı.

İşte, İsmail Saymaz'ın dikkat çeken o yazısı:

"Rasim Arı ile ilgili şikayet  Bakan Soylu'ya gelmiş

Nevşehir'de, AK Parti'den ayrılan eski Belediye Başkanı Rasim Arı ile şimdiki başkan Mehmet Savran, geçen cuma günü bu köşede kozlarını paylaşmıştı.

Arı, hakkında hiçbir yolsuzluk iddiası yokken istifa ettirildiğini, başkan yardımcısının vezneye, dört personelinin ise temizlik işlerine sürüldüğünü söyledi.

Nevşehir, bu açıklamalarla çalkalanırken...

Cuma akşamı AK Parti'den üst düzey bir yetkili beni aradı.

Ancak Arı, sosyal medyada Savran'a ve AK Partililere hırsızlıkları aklama suçlamasında ısrar ederek, meydan okudu ve şunları yazdı:

"İradesi ipotek altında olan atanmışlardan rüştünü ispat etmek isteyenlere, başkalarına iftira atmak yerine tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyenlerden hesap sormalarını tavsiye ederim. Özel hayat üzerinden polemik oluşturmasınlar."

Arı'nın mesajına eklediği görselde, çuvalını sırtlanmış hırsız fotoğrafı var. Fotoğrafta da "Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir" sözü yazıyor.

AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran ise "Yalanlar, iftiralar, artık sabrımız taştı. Hakikatleri belgeleri ile konuşacağız, kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Arı'nın istifası ve İyi Parti'ye geçeceğinin duyulması, AK Parti'de alarm zillerini çaldırdı. İlerleyen günlerde Arı için aleyhte kampanya başlatılabilir.

Öte yandan Arı, istifadan önce partiden arandığını ve görev vermeyi teklif ettiklerini söylüyor."