31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasından sonra gözler İstanbul'a çevrildi. YSK’nın ilk açıkladığı, kesinlik kazanmayan rakamlara göre Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da kazandı. AK Parti ise sandıklarda usulsüzlük olduğunu iddia edip itirazda bulunacaklarını ifade etti.

İtiraz süreci başlamışken, dün akşam sosyal medyada yalan haberler dolaşmaya başladı. Önce “30 sandık başkanının gözaltına alındığı”, sonra da “YSK’nın tüm İstanbul’da oyları yeniden sayacağı” ileri sürüldü.  

Hükümete yakın Sabah gazetesi ve A Haber televizyonu iddiaları haberleştirmeyi ihmal etmedi.

Ancak önce YSK, yeniden sayım olmadığını açıkladı; ardından da İstanbul Valiliği sandık başkanlarının gözaltına alınmadığını duyurunca haberin yalan olduğu ortaya çıktı.

GECENİN AKTÖRLERİ

Akşam saatlerinde bu yalan haberleri servis edenlerin ise, Bakan Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen “Pelikan” ekibi olduğunun bilgileri paylaşıldı.

Bu iddiaları da ilk haberleştiren Albayrak’ın kontrol ettiği Sabah ve A Haber’di. Bu yaşananlar dikkatle takip ediliyor.

İstanbul Valiliği ve YSK’nın bu asılsız haberleri yalanladığı sırada, AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda uzun süren bir toplantı vardı. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank birlikte geç saatlere kadar merak uyandıran bir şekilde çalıştı.

AK PARTİ İÇİNDE NELER YAŞANDI

Peki, AK Parti’de kapalı kapılar ardından neler yaşanıyor? 

Bakınız... 

Seçim gecesinden itibaren AKP’nin adayı Yıldırım’ın yanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bulunuyor. 

Dün geceki yalan haberlerin servis edilmesinin ardından ilk resmi açıklamanın, Soylu’ya bağlı olan İstanbul Valiliği'nden gelmesine de dikkat çekiliyor.  

AKP kulislerinde uzun süredir konuşulan bir konu ise, AKP İl Başkanı Bayram Şenocak’ın seçim sürecinde tam destek vermediği iddiası... 

Bunun nedeni olarak ise AKP’nin İstanbul İl Başkanlığı'na Binali Yıldırım’ın istediği isim yerine, Berat Albayrak’ın istediği isim olan Şenocak’ın atanması gösteriliyor.  

AK Parti kaynakları, İl Başkanlığı sürecinde yaşanan tartışmanın seçim sürecine de yansıdığını belirtiyor. 

İstanbul’daki ilçelerde ise sadece Sultanbeyli’de Yıldırım’ın istediği aday kazandı. 

31 Mart öncesi AKP, İstanbul ilçelerindeki listesini 2 kere değiştirmişti. İlçe listelerinde de Albayrak’ın ağırlığı bulunuyor.

İL BAŞKANININ SESSİZLİĞİ

Gelelim seçim gecesi yaşananlara… 

Sandıklar açıldıktan sonra Binali Yıldırım kameralar karşısına çıkarak seçimleri kazandığını iddia etti. Arkasından ise CHP’li İmamoğlu 10 kere açıklama yaptı ve süreçle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. İmamoğlu’nun yanında CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu vardı.

AKP İstanbul İl Başkanı Şenocak ise, kameralar karşısına Erdoğan’ın İstanbul’a geleceği öğrenildikten sonra çıktı. İddia o ki; o ana kadar Şenocak sessizliğini koruyordu. 

DİYELİM Kİ KAYDIRMALAR DOĞRU…

Peki, en çok tartışılan konuya, AKP oylarının kaydırıldığı iddiasına gelelim. 

AK Parti’nin, il başkanlığının görevlendirmesiyle İstanbul’daki her sandıkta müşahidi bulunuyor. Sandık başkanları da AK Parti’nin yaptığı düzenlemeyle devlet memurları arasından seçiliyor. 

Diyelim ki AKP’nin kaydırma iddiası doğru. 

O halde... 

Her sandıkta AK Parti müşahitleri varken, sandıktaki kaydırmalara kim göz yumdu? Sorusu akla geliyor ve bunun çevabı bulunmalı?

Kaynak;Odatv