Bakan Selçuk'tan okulların açılacağı tarih hakkında çok kritik açıklama! 

Bu sorunun yanıtı, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk'un dün yaptığı açıklamaların ardından merak konusu oldu. Okulların açılması başta olmak üzere birçok konu hakkında konuşan Bakan Selçuk, birçok konuya açıklık getirdi. Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim döneminin nasıl olacağı, hangi tedbirlerin olacağı konusunda flaş açıklamalar yaptı. Okulların açılması için muhtemel dört senaryo bulunduğu bildiren Bakan Selçuk, 'Okullar 31 Ağustos'ta mı açılıyor?' sorusuna da yanıt verdi. Peki, okullar ne zaman açılacak? İşte, MEB Bakan Selçuk'un açıklamaları...

son günlerin en çok araştırılan başlıkları arasında öne çıkıyor. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, konu ile ilgili konuşurken öğrenci ve velilerin merak ettiği birçok konuya açıklık getirdi. Bakan Selçuk, okulların açılması başta olmak üzere 2020-2021 eğitim döneminde alınacak tedbirler ve öğrencileri nelerin beklediğini açıkladı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? "4 SENARYO ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ..."

2020-2021 eğitim öğretim döneminin nasıl olacağı ve okullarda hangi tedbirlerin alınacağını da duyuran Bakan Selçuk, okulların açılması hakkında öğrenci ve velilerin merakını giderdi. Selçuk, okulların açılması için dört farklı senaryo üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

OKULLAR 31 AĞUSTOS'TA AÇILACAK MI?

Bakanlık olarak niyetlerinin okulları açmak olduğunu ifade Bakan Ziya Selçuk, MEB tarafından daha önce duyurulan 31 Ağustos tarihine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

İşte, Bakan Selçuk'un açıklamaları;

'ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİ RİSKE ETMEYİZ'

Risklerimiz nelerdir. Bütün bunları kurumlarla konuşarak almaya çalışıyoruz. Hiçbir öğretmenimizin, çocuğumuzun riske gireceği bir duruma asla müsaade etmeyiz. Biz bir öğrencimizin zarar göreceği bir duruma onları sokarak ülkede karmaşa oluşturmak konusunda bir adım atabilir miyiz? Böyle bir konu olur mu! Bilim Kurulu'na danışıyoruz. Dünyadaki diğer ülkeleri de günlük olarak izliyoruz. Biz bu meseleye bakanlıklarımız olarak sarıldık. Güçlü tutuyoruz. Şuna güvensin toplum; böyle bir karar alınırken riskle ilgili durumlarda bir sıkıntı varsa asla bir karar almayız. Toplum buna şiddetle buna insansın. Bir şekilde bizim bu konularda verilecek kararımızı dikkatle verdiğimize emin olsunlar.

'NİYETİMİZ OKULLARI AÇMAK'

Şimdiden 2 ay sonrası için net bir şey söyleyerek bağlamamız lazım. 2 ay sonrasına ilişkin tabloyu bilmiyoruz ki net bir şeyden bahsedelim. Bu konu pedagolojik bir konu. Bu meseleyi daha bütünsel düşünmek lazım. Ana kararlardan birisi, Bilim Kurulu ile ilişkili bir konu. Bizim amacımız okulları açmak ve açacağız. Bunun için de her türlü şartı iyileştirmek noktasında büyük bir gayretin içindeyiz. Yani bizim niyetimiz okulları açmaktır.

KAYNAK:SABAH