Din Görevlileri Birliği Derneği ve MEDAV ile Trabzon Kur’an Kursları Federasyonu işbirliğinde aile yapısı ele alınıyor.

21’inci Yüzyılda Aile Yapımıza Karşı Tehditler ve Ailenin Korunması başlıklı panele çok sayıda din âlimi ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katılarak bir konuşma gerçekleştirecek.

Daha önce çok sayıda düzenlediği Kardeşlik Köprüsü programıyla ülke adına önemli bir görevi icra eden kuruluşlar bu sefer de toplumun temel taşı olan aile yapısına karşı olan tehditleri ele alarak, neler yapılması gerektiğine ilişkin yeni bir çalışmaya imza atıyor. Din Görevlileri Birliği Derneği, Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV), Trabzon Kur’an Kursları Federasyonu işbirliğiyle dev bir programa daha imza atıyor. 2021 yılını aile yılı ilan eden DİN-BİR-DER, 21’inci Yüzyılda Aile Yapımıza Karşı Tehditler ve Ailenin Korunması paneli gerçekleştirilecek.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ AÇILIŞ KONUŞMASI YAPACAK

DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım ve Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi’nin selamlama konuşmalarıyla başlayacak programda açış konuşmasını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yapacak.

AİLEYE KARŞITEHDİTLER ELE ALINACAK

Oturum Başkanlığını Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker’in yapacağı panelde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen Aile Yapımıza Karşı Tehditler, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Çocuklar ve Gençliğe Karşı Tehditler, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Tarhan Evlilik Süreci ve Sonrasına Karşı Tehditler, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhanettin Can Eşlerin Saygınlığına Karşı Tehditler, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse de Aileyi Oluşturan Değerlere Karşı Tehditler konusunu ele alacak. Panel, Prof. Dr. Orhan Çeker’in değerlendirmesinin ardından Uludağ Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz’un yapacağı duayla sona erecek.

BUGÜN SAAT 14:00’DA ONLINE BAŞLAYACAK

9 Mayıs’ta Zoom üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek panel, saat 14.00’te başlayacak, YouTube’dan da canlı olarak yayınlanacak. Programa ilişkin Zoom linki, saat 13.30’da DİN-BİR-DER sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Kaynak: Milli Gazete /  Mehmet Fahri Özkan