Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, ekonominin kötüye gittiğini belirtti. Ekonomi iyi gitmiyor ama bir kesimin hâlâ yağlı – ballı yaşadığını söyleyen Taşgetiren, "Alt gelir grupları zaten ateşin tam göbeğinde, orta gelir grubu bile şartlarla baş etmekte zorlanıyor. “Zorlanıyor”un anlamı şu ki; sofrası dahil daha kısıtlı bir hayatın içine doğru savrulduğunu görüyor" yorumunda bulundu.

İktidarın, ekonomiyi başka ülkelerle kıyasladığını söyleyen Taşgetiren, "Yukardakiler, ekonomideki kötü gidişi, “küresel şartlar”a bağlayarak izah etmeyi tercih ediyor. Bu, kendi politikalarındaki hatayı kabul etmemek anlamına geliyor" dedi.

AKP'li yöneticilerin "Dünya, hatta gelişmiş ülkeler çok daha kötü" ifadesiyle sorumluluk asgariye indirildiğini söyleyen Ahmet Taşgetiren, "Bu yaklaşım, iktidara başka sebeplerle bağlı toplum kesimlerini en azından tahammül duygusuna sevk ediyor. "Çözerse Erdoğan çözer" düşüncesi de bu kesimi etkiliyor" diye yazdı.

"Anın sorusu şu: Cumhurbaşkanı Erdoğan bu noktada kendini revize edebilir mi?" sorusunu soran Taşgetiren, "Yani "Ben inançlarım gereği bir kurala göre hareket ettim. Ama dünya şartları el vermedi, ülke şartları el vermedi, faizi ortadan kaldırmak istedim, ama faiz daha çok ensemize bindi, inançlarımın doğru olduğuna inanıyorum, sıfır faizli bir sistemi yine istiyorum, onun şartlarını yerine getirmek için çaba sarf etmek boynumuzun borcu, ama şimdi reel durumun gerektirdiğine göre ekonomi politikamızı revize ediyoruz." diyebilir mi?" ifadelerini kullandı.