Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, gençlerdeki dindarlık hassasiyeti konusunda önemli bir yazı kaleme aldı.

Taşgetiren "Gençlerde dindarlık azalıyor gibi şeyler konuşuluyor ya. Acaba gençlerin dindarlıklarının azalmasında büyüklerin, ileri yaşlardaki insanların, babaların - annelerin, rol  modellerinin, mesela din adamlarının, dini temsil rolünde olanların payına baksak ne görürüz?" dedi.

Ahmet Taşgetiren yazısına şöyle devam etti:

"Şimdi doğrusu gençler büyüklere bakıyor. Dindar görünüm sergileyenlerine, dini görünümden saygınlık üretenlerine daha çok bakıyor. Onların açık bir adaletsizliğini, haksızlığını, kul hakkı yediğini, harama el uzattığını, yolsuzluk yaptığını, evde anneyi dövdüğünü, kaba saba davrandığını, kardeşler arasında ayrım yaptığını, amirse zulmettiğini, namaz kılan hakimse – savcı ise, küçük hesaplar içinde kararlarının çarpıldığını görüyorsa….

İki şey düşünür:

Ya bunlar gerçekten inanmıyor. Mesela Allah’ın onları her yerde gördüğüne, ne söylüyorlarsa işittiğine, her yerde hâzır ve nâzır olduğuna, hatta içten geçenleri bildiğine, yani dinin ıstılahınca “Allah”a”, inanmıyor. Onun için kalplere hakim olmak gerektiğine inanmıyor. “Görülmez canım, işitilmez, bir yerlere kaydedilmez” diyor.  Sonra bir başka dünya olduğuna, dünyada yapıp edilenler birileri tarafından görülmediği için, kayda geçmediği için dünyada cezasız kalıyorsa orada hesaba çekileceğine, üstelik oradaki hesabın bütün bir ebediyet hayatını etkileyeceğine…. Yani dinin ıstılahınca “Ahiret”e inanmıyor. Böyle düşünecek genç. İnansa, gerçekten inansa bunları yapmaz herhalde, diyecek." 

Taşgetiren yazısının devamında, "Gençler büyüklerin adaletini görüyor. Büyüklerin inanç yapıları ile adaletleri arasında bir irtibat kopukluğu olduğunu düşünüyor. Büyükler hiç ölmeyecekler, hiç Allah’ın huzuruna çıkmayacaklar, orada adalet terazisi kurulmayacak, mahşer diye bir şey varsa bile çoook çok uzakta. O zamana kadar kim öle kim kala, değil mi ya!? Gençler ne yapsın bu büyükleri?  Gençler ya büyüklere baktığında 'Bunların bir bildiği olmalı ki böyle davranıyorlar' diyecekler, dindarlık bir 'rol'e dönüşecek, ya da 'Büyükler'i Allah’a havale edecekler.  Hangisi iyi 'Büyükler' için?" ifadesini kullandı.