Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Taşgetiren, yazısında devlette “Perinçek eksenli bir paralel devlet yapılanması (PDY) olup olmadığına bakılması gerektiğini” söyledi.

Taşgetiren, bugünkü köşesinde Perinçek’in neredeyse haftanın her günü televizyonlarda tartışma programlarına katıldığını anımsattı.

“Perinçek ilginç bir simadır” diyen Taşgetiren, Vatan Partisi lideri için şunları yazdı:

"Çetin örgütçüdür bir kere. “Yargı altın devrini yaşıyor” diyorsa bir durmalı orada. “İktidarın rotasını biz çiziyoruz” diyorsa bir durmalı. 15 Temmuz’da neredeydi, kimleri nasıl örgütledi bakmalı. İşçi Partisi’nden Vatan Partisi’ne dönüşmesine, buradan da her kılığa girebilme potansiyeline bakmalı. Tartışma programlarında herkese son derece absürd gelen düşüncelerini yüzünde hiçbir renk değişimi olmadan seslendirebilmesine bakmalı.
Çin ağzına öykünme suçlamasına aldırmadan Doğu Türkistan’ın çığlığını Amerikan projesi olarak suçlayabilmesine bakmalı. Devlet bünyesinde “Perinçek eksenli bir PDY – Paralel Devlet Yapılanması” bulunup bulunmadığına bakmalı. Özellikle buna bakmalı, en tehlikeli olan budur çünkü. Çünkü her şeyi devlet adına yapabilme imkanı sağlıyor bu “kayıt dışı” bir yapılanmaya. TSK’dan, yargıdan tasfiyelerde Perinçek örgütlenmesinin ihbar düzeneğine bakmalı. İktidarın saf kadrolarının Perinçek’in becerilerini tasavvur etmesi kolay değildir. Bu kadar açık oynamasına rağmen kolay değildir."