Davutoğlu'nun kuracağı partinin kurucular kurulunda yer alan 15 Temmuz darbe girişinde eşi ve oğlu kaybeden Nihal Olçok'a Ahmet Hakan, "O partiye geçmeyin" diye çağrıda bulundu.

AKP'den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partinin kurucular kurulunda 15 Temmuz darbe girişiminde AKP'nin seçim reklam kampanyalarını yürüten eşi Erol Olçok ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok da yer aldı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Nihal Olçok'a "Davutoğlu’nun partisine geçmemesi" konusunda çağrıda bulundu. Hakan bugünkü köşesinde "Eğer bir siyasi partinin içinden konuşacak olursa Nihal Olçok’un yapacağı her çıkış 'siyaseten' yapılmış çıkış olarak görülecek ve etkisini epey kaybedecektir" diye yazdı.

Ahmet Hakan'ın ilgili yazısı şöyle:

"Evladını ve evladının babasını 15 Temmuz alçaklığında kaybetmiş Nihal Olçok’un bu zamana kadar iktidara karşı yaptığı her uyarı ve eleştiri hep bir vicdan ayaklanması olarak değerlendirilip yorumlanmıştı. Ama eğer bir siyasi partinin içinden konuşacak olursa Nihal Olçok’un yapacağı her çıkış ‘siyaseten’ yapılmış çıkış olarak görülecek ve etkisini epey kaybedecektir"