Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş İl Danışma Kurulu toplantısında hükümete Doğu Türkistan tepkisinde bulundu. Partisinin Kahramanmaraş İl Başkanı'nın kendisine Daha uygun bir salon tutmak istedik vermediler. Otobüsümüzün dolaşmasına engel olmak istediler" dediğini aktaran Davutoğlu, Kahramanmaraş'ta otobüsle halkla buluştuklarını söyledi.

ERDOĞAN NEDEN ÇİN'E ONE MINUTE DİYEMİYOR?

Dün Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin Barın Katliamı'nı kınayan paylaşımları nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alması hakkında konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Dün karşı karşıya kaldığımız tablo beni derinden üzdü. Dün Ankara'da Çin Büyükelçisi bir tweet atarak Doğu Türkistan konusunda haklı kaygılarını dile getiren Mansur Yavaş ve Meral Akşener'e açıktan tehdit savunarak Türkiye'yi yönetenlere bir ayar vermeye çalıştı. Bütün diplomatik taammüllere aykırıdır. Haddinizi bilin, burası Ankara. Erdoğan Çin'e neden 'one minute' diyemiyor? Sayın Erdoğan 3-5 menfaat için Çin'in bu zulmüne sessiz kalmayın. Çin büyükelçisinin yaptığına da sessiz kalmayın. Hangi ülke olursa olsun Ankara'da büyükelçisi ahkam kesemez.

TALİMAT ALMADAN BÖYLE ŞEYLER YAPAMAZLAR

Bu devletin onurunu ve Uygur kardeşlerimizin çektiği çilelere karşı bu milletin vicdanını ayağa kaldırma vaktidir. Çin büyükelçisi bu cesareti nereden aldı? Büyükelçiler merkezden talimat almadan böyle şeyler yapmazlar. Cumhurbaşkanı kendisine 'aptal olma' diyen ABD başkanına sessiz kalırsa bugün de Çin'den gelen ayara sessiz kalmak zorunda kalır. 

ERDOĞAN'IN ÇİN'İN BU HADDİNİ BİLMEZ TUTUMUNA SESSİZ KALDI

Uzun zamandır Erdoğan'dan 'Dünya beşten büyüktür' ifadesini duyuyor musunuz? Erdoğan, Çin'in bu haddini bilmez tutumuna sessiz kaldı çünkü aşıda Çin'e muhtaç. Nisan ayında yerli ve milli aşı tamamlanacak diyorlardı ama aşı yok."

AŞIDA AK PARTİ MKYK'SININ ÖNCELİĞİ NEDİR?

Davutoğlu'nun bir diğer gündem maddesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısıydı. Daha 65 yaş üstü kişilerin aşılanmasının bitmediğini belirten Davutoğlu, "Daha 65 yaş üstü aşılanmadan AK Parti MKYK'sını neden aşıladınız? Nedir AK Parti MKYK'sının önceliği? Önce vatandaşlar aşılanır sonra yönetenler aşılanır. Bu sebeple yüzlerinin kızarması lazımken Erdoğan '84 milyonu aynı görüyoruz' diyor" dedi.

Kaynak: Milli Gazete