Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Partisinin 1. yıl dönümünde konuşan Davutoğlu, dikkat çeken sözler sarf ediyor.

"Ben AK Parti genel başkanı iken AK Parti'yi başarıya götürmekte kendimi sorumlu hissediyordum. Türk demokrasisinin en yüksek oyunu alan Başbakan unvanı bendedir" diyen Davutoğlu, "Ve eğer, bana karşı parti içi bir darbe yapılmamış olsaydı, o partide temiz siyasete yönelmesi ve Türk siyasetini parçalamamak için elimden geleni yapardım" diye belirtti.

Davutoğlu AKP'ye üyelik üzerinden de yüklenirken, "100 bin üyeye yaklaşıyoruz. Hepsi de gerçek. Bazı partilerde olduğu gibi mezarda olanı üye yapma gibi değil" diye belirtti"

"TROL ÇETELERİNİ ÜSTÜME SALDILAR"

Ahmet Davutoğlu ayrıca, şunları söyledi:

"Bana karşı parti içi bir darbe yapılmış, trol çeteleri örgütlenmiş, Alman ajanlığından başlamak üzere her türlü alçakça iftira yapılmış, kripto FETÖ’cüler harekete geçirilmiş, Boğaz’da kurdukları yalılarda birtakım mekanizmalar servis edilmiş. Ve bütün bunları bilen biri olarak, Başbakanlık gibi bir makamı terk ederken bu sözleri sarf ettim. Şu anda da söylüyorum, Cumhurbaşkanı, benim aileme ve çevreme hiçbir zaman vefa göstermedi ama hiç önemli değil. Ben onun ailesine bir şey gelse buradayım, o ailenin onurunu korurum."