Gelecek Partisi Genel Başkanı  Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Merkezi'ndeki görüşmenin ardından kameralar karşısına geçti. Uysal'ın hayırlı olsun ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan iki lider, ziyaretten dolayı duydukları karşılıklı memnuniyeti aktarırken birbirleriyle diyalog halinde olacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta, aralarında Sırrı Süreyya Önder, Ayhan Bilgen, Altan Tan gibi birçok üst düzey ismin de bulunduğu  HDP'lilerin gözaltına alınmasına ilişkin bir soru yöneltilen Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde terörle kararlı bir mücadele yürüttüğünü belirterek "Başbakanlığı bıraktığım gün  Türkiye'de tek bir hendek, barikat hiçbir il, ilçede kalmamıştı." ifadelerini kullandı.

KAMU DÜZENİNİ TEHDİT EDEN KİM VARSA MÜCADELE YÜRÜTTÜM

Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı dönemindeki terörle mücadeleye ilişkin şunları söyledi: 

"6-7-8 Ekim olaylarında 1 aylık bir başbakandım ve ülkenin çok derin bir kamu düzeni problemiyle karşı karşıya olduğunu gördüğüm anda da kamu düzenini tehdit eden kim varsa, hendekler, barikatlar kuran kimlerse. Bunlara destek veren kim olursa olsun ister Kandil, ister siyasi kanat içinde en net ve kararlı mücadeleyi yürüttüm. Milletimiz buna şahittir. Daha sonra da 23 Temmuz 2015'te de terörle mücadeleyi sadece  PKK'ya karşı değil, DEAŞ'a ve DHKP-C'ye karşı başlattım. Başbakanlığı bıraktığım gün Türkiye'de tek bir hendek, barikat hiçbir il, ilçede kalmamıştı. O mücadele sürerken her hafta sonunu mücadeleden dolayı mağdur olan asker ve vatandaşlarla geçirdim. Onun için Gelecek Partisi, Doğu ve Güneydoğu'da süratle örgütleniyor. O zamanki talimatım budur. Ülkemizin her bir ilinde, ilçesinde, mezrasında kamu düzeni sağlanana kadar bir mücadele yürütülecek dedik ve sağladık."

6 YIL ÖNCEKİ DOSYALARI AÇARSANIZ BUNA TERÖRLE MÜCADELE DEMEYİZ

Altı yıl önceki dosyaların açılmasının hedef şaşırtmaya yönelik olduğunu dile getiren Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"6-7 Ekim olaylarında o mücadeleyi vermiş başbakan olarak diyorum ki bu dosyaları tekrar açıyorsanız ve samimiyseniz, 6 yıl öncesine gitmeye gerek yok. Geçen yıl  Osman Öcalan'ı devletin resmi televizyonuna çıkaranlar kimlerse gerçek terör işbirlikçileri onlardır. Kur artık bizim için önemli değil diyecek kadar cahil bir  ekonomi  yönetimi altında halk inim inim inlerken sen onların dikkatini dağıtmak için 6 yıl bekleyen birtakım dosyaları devreye sokarsan biz buna terörle mücadele demeyiz, terörle mücadeleyi istismar deriz."