Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Suriye politikasındaki eleştirilere cevap verirken dikkat çeken itiraflarda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Suriye politikasındaki eleştirilere cevap verirken dikkat çeken itiraflarda bulundu. Davutoğlu, Hamas ve İslami Cihad'ı ülkesinde barındırarak destek veren Esad rejimi ile İsrail arasında barış için devreye girildiği günlere gitti.

Cüneyt Özdemir'e konuşan Ak Parti Hükümeti’nin eski dışişleri bakanı Davutoğlu, Suriye’nin İsrail’le görüşmelerini bizatihi kendisinin yürüttüğünü söyledi.  Esad’la Netanyahu arasında arabuluculuk yaptığını dile getiren Davutoğlu, Suriye olaylarına ilişkin eleştirileri de kabul etmedi.

Esad’a Ağustos 2012’deki son görüşmesinde ‘Küçük birkaç reform yap, biz senin yanındayız’ dediğini aktaran Davutoğlu, aynı görüşmede konuşulanları ve alınan kararları kağıda aktardıklarını kaydetti.

Karamollaoğlu Aksini Söylüyor

Öte yandan Davutoğlu’nun ‘gereken her şeyi yaptık’ dediği Suriye meselesi için Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu farklı yönde bir bilgi vermişti.

Esad’la görüşmelerini anlatan Karamollaoğlu, Ocak 2017’de AKİT TV’de katıldığı televizyon programında şöyle konuşmuştu:

"Geldikten sonra da oradaki intibalarımızı Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na ben aktardım. Onların söyledikleri, Esad'ın en son ayrılmadan söylediği şuydu;'' Ya ben Türkiye'yi örnek aldım kendime, ben Suriye'yi Türkiye gibi yapmak istiyorum ama zaman'a ihtiyacım var. (O zaman ki şartlarda) bak Türkiye'deki hükümet bile bazı kanunları geçirmekte zorlanıyor. Halbuki siz çok demokratik bir ülkesiniz. Siz bile bunda zorlanırken bizden bir takım meseleleri 6 ayda halletmemizi isterseniz, bu gerçekci olmaz. Ben tek başıma değilim. Burada belli kurulu bir düzen var. Yalnız bu düzen değişime direnmiyor.'' bunu demişti.... Bende bunu götürdüm.

Yani masaya oturulmuş olsaydı. Bu kadar kayıp olmadan Suriye problemi çözülürdü...."