Davutoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun hazırladığı olası bir seçim durumunda seçime katılacak olan partilerin listesinde ‘gerekli şartları henüz taşımadığı için’ yer almamıştı.

Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunması şartı bulunuyor.

Eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu'na açıklamalarda bulundu. Gündemdeki konulara ilişkin konuşan Davutoğlu'na "Genel Kurulunuzu ne zamana kadar yaparak seçime girme hakkını kazanmayı hedefliyorsunuz?" sorusu da yöneltildi.

Davutoğlu, söz konusu soruya cevaben Mayıs itibariyle Genel Kurul yapacak duruma geleceklerini ve 6 ay sonra yapılacak seçimlere girme hakkı kazanacaklarını söyledi. Davutoğlu, konuya ilişkin olarak, "Mayıs ayı itibarı ile Genel Kurul yapacak duruma geleceğiz. Böylece 6 ay sonra yapılacak seçimlere girme hakkını kazanırız." ifadelerini kullandı.