Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun iddialarına cevap verdi. "Söylediği her şey külliyen yalandır. Bir tane doğrusu yok" diyen Davutoğlu, 3 ismi kendisine kumpas kurduğunu da iddia etti: Parti içinde bir çete örgütlendi: Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak. Soylu kendisini ihbar ediyor, "Ben meşru Başbakan'a karşı kumpas kurdum" diyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik iddialarına cevap veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Sedat Peker'in Süleyman Soylu'ya yönelik iddialarına cevap beklerken, Soylu bir anda konuyu bana getirdi. Söylediği her şey külliyen yalandır. Bir tane doğrusu yok. Bunların siyaseti bir kurtlar sofrasıdır. Herkes ilk düşen kim olacak diye bakıyor.

Süleyman Soylu, güzel bir itirafta bulunuyor. Kendi Başbakanı'na, kendi genel başkanına karşı bir kumpasın içinde olduğunu itiraf ediyor. Ben çetin bir işe kalkıştım, imar rantlarına, faiz rantlarına, çıkarcılara ve mafyalara neşter atacaktık. Siyaset-mafya-iş dünyası arasındaki bağları koparmak üzere siyasi ahlak yasası getirecektim.

"3 İSİM BANA KUMPAS KURDU"

Tüm bu adımlara karşı karşımda bir çete örgütlendi parti içinde: Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak. Soylu kendisini ihbar ediyor, "Ben meşru Başbakan'a karşı kumpas kurdum" diyor. Bu son saldırı, kurtlar sofrasında birbirini yemekte olan kurtların 'Buraya birini daha çekelim de onu da yiyelim' deme çabasıdır. Sayın Soylu, ben o sofraya gelmem. Ama sen o kumpasın hesabını Allah indinde de kullar indinde de hesabını vereceksin.

Benim olduğum yere rüşvet giremezdi, nepotizm giremezdi, benim olduğum yere mafya giremezdi. Bu bendin yıkılması gerekiyordu ki bu çark sürsün. Kurtlar sofrasında oturan o alçak kurtlar sahne alsınlar.

"CUMHURBAŞKANI TARİHİ YOL AYRIMINDA"

Cumhurbaşkanı tarihi bir yol ayrımında. Alttan alta kaynayan bir yanardağın üstünü kapatmaya çalışırsa hayatının hatasını yapacak. Türkiye'yi kendisinin değil Bahçeli'nin yönettiğini, rotayı da Perinçek'in belirlediğini ortaya koymuş olacak.

Bahçeli ve Perinçek baskısıyla Süleyman Soylu makamında kalırsa bundan sonra kimse Cumhurbaşkanı'na itaat ve hizmet etmek düşüncesinde kalmaz, gider Bahçeli'ye, Perinçek'e yaranmaya çalışır. Sedat Peker nasıl 'Ben dünyayı yakarım' diyorsa, Süleyman Soylu da 'Bana sahip çıkmazsanız ben AK Parti'yi yakarım' diyor.

"SOYLU ERDOĞAN'A MESAJ VERDİ"

Ben buradayım, ellerinde devlet imkanları var soruştursunlar. Emniyete, MİT'e söylesin, çıkartsınlar. Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi bir işe girişmem ama Soylu alçakça bir iftira atıyor. Soylu bakın nasıl bir mesaj gönderiyor AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı'na. Para sayma makinesinden bahsetti. Efkan Ala'ya suç isnadında bulunuyor, Muammer Güler'in para sayma makinesini gündeme getiriyor. Bunun üzerinden de Erdoğan'a mesaj veriyor.

2016'da ben Başbakan iken Mehmet Ağar sahnede miydi? Yoktu. Nasıl girdi sahneye? Efkan Ala İçişleri Bakanı iken "Mehmet Ağar 90'lı yılların kadroları ile biz devredeyiz" havalarıyla dolaşabiliyor muydu? Nasıl girdi? Süleyman Soylu'nun kendisi Mehmet Ağar'ın sistem içerisine girmesine vesile oldu, aracılık etti.

"SOYLU, YILDIRIM VE ALBAYRAK İKTİDAR MÜCADELESİNE GİRDİ"

Kurtlar sofrasında düşen düşene. Hepsi 'ben düştüysem onu da aşağı indireyim ki, belki onu yerler' diyor. Kimin yem olacağının kavgası bu. Soylu bakıyor kendi düşüyor, Ağar'ı aşağı çekiyor. Ağar düşerken 'mafya' deyip Soylu'yu aşağı çekiyor. Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Berat Albayrak bir iktidar mücadelesine girdiler.

Açıklamalardan anlaşılan Soylu, Albayrak'a karşı mücadelesinde bir dönem Sedat Peker'i kullandı. Peker de 'biz seninle ortaktık, niye şimdi bunu yapıyorsun?' diye meydan okuyor. Bu ilişkiler öyle bir şeydir ki parmağınızı verirsiniz eliniz gider, elinizi verirsiniz kolunuz gider, kolunuzu verirsiniz yüreğiniz gider. Bunların yüreği kalmadı."

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker'in kendisi hakkındaki iddialara cevap vermek için Habertürk'e çıkan İçişleri Bakanı Soylu, eski Başbakan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu da hedef almıştı. Gelecek Partisi de Soylu'nun Davutoğlu ile ilgili iddialarına cevap vermişti.

Twitter'dan paylaşım yapan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan "Süleyman Soylu hesap vermek yerine kendini kurtarma, gündemi saptırma derdinde. Sayın Genel Başkanımız hakkındaki tüm iddiaları, yalan ve iftiradır. Aynı kanalda, aynı gazeteciler ile Sn.Davutoğlu’nun yarın akşam cevap hakkını kullanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduğu dönemde HDP ile anayasa yapmak istediğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Davutoğlu'nun ayrıca MKYK üyelerinin odalarını dinlettirdiğini iddia etmişti.

Kaynak: Karar