Son dakika haberi... Partisinin Ankara Elmadağ'da STK, Kanaat Önderleri ve Basın Mensupları ile gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Ahmet Davutoğlu, iktidarın ekonomi politikalarına yönelik 'ah alıyorlar' diyerek tepki gösterirken FETÖ terör örgütünün soru çalması ile mevcut iktidarın mülakatlarının arasında hiçbir fark olmadığını vurgulaması dikkat çekti.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Ankara'nın Elmadağ ilçesinde STK, Kanaat Önderleri ve Basın Mensupları ile bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada iktidar ile yollarını neden ayırdığına da değinirken Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesiyle birlikte iktidarın, Dövize Endeksli Mevduat Hesabı kararına yönelik tepki gösterirken FETÖ'nün soru çalması ile yakın zamanda gündeme gelen mülakatların birbirinden herhangi bir farkı olmadığını vurgulayan Davutoğlu, iktidarı 'adaletsiz' diyerek eleştirdi.

'ZİRAAT BANKASI, EMLAK OFİSİ GİBİ OLDU'

Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

''Ziraat Bankası, emlak ofisi gibi arazi satıyor. Hem de faizle... Bunlar milletin ahını alıyor. Ah alan iflah olmaz. Bizim milletimiz çalışkan millettir. Benim babamın bana öğrettiği bir Anadolu duası vardır. Beni, milletimi kimseye muhtaç etme diye. Bunlar muhtaç etti.

KURLA, FAİZLE MÜCADELE NEDİR GÖRECEKLER

Kur korumalı faiz hesabı diyorlar. Kimden alıp vereceksiniz? Vergilerimizden alıp o hesap sahiplerine verecekler. Gerçekten kurla, faizle mücadele nedir görecekler. Bir öğretim görevlisi olarak gençlerin durumunu gördükçe yüreğim yanıyor.

MİLLETİMİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRTMEM

Bazen yolunuz nerede ayrıldı diye soruyorlar. İşte bu yolsuzluklar yüzünden ayrıldı. Ben kimseye milletimin hakkını kimseye yedirtmem. Yakınlarımızı devlete sokmayın dedik; damatlarınızı sokmayın dedik. FETÖ, soru çalarak kendi yakınlarına yer açtı; bunlar da mülakatla. Adalet, vicdan işidir. Adalet, insan onuruna göre yaşam demek, felsefesi, kökeniyle, Türk'ü ile Kürt'ü ile, Alevisi ve Sünnisi ile tüm yaşam felsefeleri ile eşit şartlarda yaşaması demek.

HALKIN GÖNLÜNDEKİ MAKAMA TALİBİZ

Babalar, çocuklarına harçlık verememe sıkıntısı içinde; çocuklar da harçlık isteyememe sıkıntısı içinde. Biz her derde çare bulmaya geliyoruz. Tüm siyasi partilerine çağrıda bulunuyorum; herkes birbiriyle konuşsun. Bize kişisel çıkarlarımız düşünmek yakışmaz. Onlara boyun eğmektense makamı terk etmeyi tercih ederim. Biz halkın gönlündeki makamı talep ederiz.

ONLARIN GIDASI RANT

Muhalefet partileriyle bir araya gelerek yarını konuşuyoruz. Mesele seçim değil, ülkenin istikbali. Keşke iktidar da bir araya gelip dinlese ama onların gıdası rant, onların gıdası haksızlık.''