Yeni partisinin tabelasını asmaya hazırlanan Ahmet Davutoğlu, ekibine diplomasiden ilk ismi transfer etti. Davutoğlu’nun Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım’ı ekibine kattığı belirtiliyor.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni partisini Aralık ayı ortalarında resmen kurması bekleniyor. Partisinin tabelasını asmaya hazırlanan Ahmet Davutoğlu’nun ekibine diplomasiden bir isim transfer ettiği iddia edildi. Davutoğlu'nun Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım’ı ekibine kattığı belirtiliyor.

Ankara’da genel merkez ve İstanbul’da il başkanlığı binalarını tutan Davutoğlu ekibi önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vererek yeni partiyi resmen kurmaya hazırlanıyor.

İSTİFASINI VEREREK EMEKLİYE AYRILDI

Parti kurma hazırlıkları sürerken, Davutoğlu'nun partisine ilk olarak 3,5 yıldır Karar gazetesinde yazar olan Hakan Albayrak katılmıştı. Albayrak'ın geçtiğimiz hafta gazeteden ayrılarak Ahmet Davutoğlu'nun ekibi içerisine dahil olduğu açıklanmıştı. Davutoğlu, diplomasiden ilk ismi transfer etti. Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım emekliye ayrıldı. Yardım’ın Davutoğlu’nun partisinde dış politika ekibine dahil olması bekleniyor.

58 yaşında olan Ümit Yardım, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Moskova Büyükelçiliği görevini yürütüyordu. 2016’dan sonra Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirilen Yardım bu yıl Viyana Büyükelçiliği görevine atanmıştı. Yardım 2010-2014 arasında da Tahran Büyükelçiliği görevinde bulunmuştu.

Öte yandan Davutoğlu, son hazırlıklarını tamamlamak için kurmaylarıyla hafta sonunu Bolu'da kampta geçirdi. Teşkilat yapılanması tamamlanan yeni partide tüm illerde oluşturulan isim havuzlarından çalışmak isteyenlerle görüşmeler ve atamalar yapıldı.

Kaynak: Milli Gazete