Gelecek Partisi Genel Başkanı  Ahmet Davutoğlu, Mardin'de ziyaretlerde bulundu. Davutoğlu'nun gezisi sırasında yanında olan Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, izlenimlerini bugünkü köşesinde aktardı.

"MİLLETTEN KOPTULAR"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gezi sırasında AKP'ye şu sözlerle yüklendi;

"81 milyonu ilgilendiren bir demokrasi sorunu vardır. Kürt sorununun çözümü de demokrasi sorununun çözümüne bağlıdır. Milletten koptular Mardin'den koptular. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yönetenlerin hesap verme sorumluluğunu ortadan kaldırdı. Bakan niye buraya gelsin ki? Oy istemeyecek ki sizden. O yüzden  Ankara'da komformist bir anlayış hakim."

AK PARTİ DOĞU'DA KAN KAYBEDİYOR

Öte yandan Mardin'deki gözlemlerini yazan Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AK Parti'nin Doğu'da kan kaybettiğini yazarak, "Daha önce DEVA Partisi'nin bölge illerindeki kongrelerini de takip etme fırsatı bulmuştum. Şunu gözlemledim: Gelecek Partisi, AK Parti tabanından daha fazla ilgi görüyor. "Muhafazakar Kürtler" diye anılan seçmen tabanın Davutoğlu'na ilgisi büyük. Davutoğlu'nun Mardin seyahatini takip eden, katılan yüzlerin birçoğu, geçmişte AK Parti teşkilatlarında bulunmuş isimler. Başbakanlığı döneminde bölgeye yakın ilgi göstermesi de Davutoğlu'nun bugünlerde buralarda yoğun ilgi görmesini sağlıyor.
Öyle anlaşılıyor ki bünyesinden kopan iki parti, AK Partiyi Türkiye genelinde olumsuz etkileyecek ama Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu etki çok daha büyük olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ dün evinin önünde saldırıya uğradı. Başına 17 dikiş atılan Özdağ bugün sabah saatlerinde ameliyat alındı. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Özdağ'ın son durumu hakkında bilgi verip saldırganlar ve azmettirenler için çağrıda bulundu.

TERÖR ANKARA'DA FAİLLER NEREDE?

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Başkent'in göbeğinde siyasi terör saldırısına uğrayan kardeşim Selçuk Özdağ'ın ameliyatı şükür başarıyla sonuçlandı. 24 saat geçti silahlı-sopalı saldırganlar nerede? Azmettirenler nerede? Failler bulunup ortaya çıkarılana kadar soracağım: Terör Ankara'da, failler nerede?" ifadelerini kullandı.