Gelecek Parti Genel Başkanı  Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül ile uzun bir görüşme yaptığını açıkladı. Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile bir görüşme gerçekleştirdik. Genel olarak son zamanlarda yaşanan gelişmelerin devlette ortaya çıktığı tahribat, elde edilen kazanımların bugün kaybediliyor olması, giderek fazlalaşan yoksullaşma, demokratik haklar konusundaki kaygıları paylaştık hem de hasret giderdik" dedi.

Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, ittifak ihtimallerine ilişkin "Seçim matematiği partileri ittifaka, koalisyona zorluyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu ve Sayın Babacan'a önce ilkesel zemini hazırlamamız gerektiğini söylüyorum. Bugünkü iktidarın hiçbir ilkesi kalmadı, sadece iktidarda kalmak için ittifak oluşturdu" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin ikinci kuruluş yıldönümü için 12 Aralık'ta Haliç Kongre Merkezi'nde yapmayı planladıkları programın işletmeci tarafından iptal edildiğini belirtirken, "Ona göre hazırlıklar, düzenlemeler yaptık. Anadolu'dan arkadaşlarımız geldi. Dün bize bildirildi ki, Cumhurbaşkanlığı 12 Aralık'ta orada bir faaliyet yapacakmış. Hiçbir partiye çıkarmadıkları engeli bize çıkardılar" şeklinde konuştu.