Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bugün İstanbul Maltepe’de düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri’ne katılmak istemiş fakat Erzurum Valisi Okay Memiş ve AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ‘Davutoğlu varsa biz yokuz’ baskısı sonrası girişi engellenmişti.

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu’na yönelik yakışıksız bu tavır tepki çekmişti. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de yaşanan duruma kürsüden tepki gösterdi. Cinisli, sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Bugün katıldığım Erzurum Tanıtım Günlerinde aziz hemşehrilerimle hasret giderdik. Maalesef Erzurum örfünde olmayan bir olay yaşadık. Siyasi cehalet ve korkaklıkla Sayın @Ahmet_Davutoglu’na takınılan gayri ahlaki tutumu kınıyor, kendilerinden hemşehrilerim adına özür diliyorum.” paylaşımında bulundu.

CİNİSLİ: ERZURUMLULAR ADINA ÖZÜR DİLERİM

Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Vali Okay Memiş ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de olduğu törende yaptığı konuşmada, “Yine vicdanımın sesini dinleyerek son sözü söylemek isterim. Bizim Erzurumluların en önemli hasletlerinden biri misafirperverliği ve hanedanlık. Bu hanedan ruh, bu misafirperverlik gösterilmezse orada Erzurum’dan bahsedemeyiz. Batsın particilik, hiçbirimizin partisini umrunda bile değil. Biz bugün burada bir Başbakanı ağırlayamadık. Parti hiç önemli değil. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun beyefendi Başbakanlık yapmış, Türkiye siyasetinde önemli bir rol oynamış bir kişiliktir. Erzurumlu’ya misafire git demek yakışmaz. Kim olursa olsun bugün buranın ismi Erzurum Tanıtım Günleri. Biz kendimizi tanıtıyoruz. Bu günleri Erzurum’un aslında Erzurumlu olmayana tanıtmaktır bizim görevimiz. Asli görevimizdir. Hele ki bir Başbakana sen gelme kardeşim, sen gelirsen ben yokum demek Erzurumlu duruşu değildir. Benim duruşum değildir. Erzurum'un asil duruşu bambaşkadır bunu umarım anlarlar ve anlatırlar. Buradan değerli Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na Erzurumlular adına bir Erzurumlu olarak özür dilerim. Kusurumuza bakmasın. Bu yapılan ne devlet terbiyesine ne siyasi adaba, nezakete uymaz.” ifadelerini kullandı.

VALİ MEMİŞ VE SEKMEN'İN YÜZ İFADESİ DİKKAT ÇEKTİ

Naci Cinisli’nin sözleri Erzurumlular tarafından alkışlanırken, Erzurum Valisi Okay Memiş ve Mehmet Sekmen’in yüz ifadeleri de dikkat çekti.

DAVUTOĞLU: NEZAKETSİZLİĞE KARŞI ERZURUM'UN ONURUNU KORUDU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da yaşanan duruma sosyal medya platformu Twitter hesabından tepki göstererek, yaptığı konuşmadan dolayı Naci Cinisli’ye teşekkür etti.

Milli gazete'de yeralan habere göre, Ahmet Davutoğlu söz konusu paylaşımında, “Geleneksel misafirperverliğimize ve devlet ahlakımıza uymayan nobran nezaketsizliğe karşı Erzurum’un onurunu koruyan Erzurum milletvekili değerli dostum Sn. Naci Cinisli ve Erzurumlu hemşehrilerime canıgönülden teşekkür  ediyorum.” dedi.