Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin seçimlerden zaferle ayrılacağına inandığını belirterek '' Hiç çabalamayın siz gideceksiniz biz geleceğiz. Sizinle birlikte yolsuzluk, adaletsizlik, torpil hepsi birden gidecek, tarihe gömülecek. Bizimle birlikte adalet, demokrasi ve refah gelecek. Bizimle birlikte siyasi ahlak gelecek'' dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin 21. İl Başkanları Toplantısının açılışında açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Haziran 2023'de yapılması planlanan seçimlerden Gelecek Partisinin zaferle ayrılacağına inandığını kaydetti.

İktidara yürüdüklerinin altını çizen Davutoğlu, ''Artık yalnız değiliz. Milletin vicdanından hareket edenler yalnız kalmaz. İktidara yürüyoruz. Biz geçmiş hesapların değil gelecek ideallerinin yolcusuyuz. Yolsuzluklara karşı temiz siyaset ile geliyoruz. Yolsuzluk ve hırsızlığın olduğu yerde bereket olmaz. İktidarın cahilliği ve yolsuzluğu yüzünden insanlar asgari ücret ile geçinemiyor'' dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

''İLKELİ VE ONURLU HERKES ARAMIZA KATILACAK''

''Ramazan öncesindeyiz. Bu özel günde değerli dostlarımızın katılımı bizi memnun etti. Onurlu bir davranış sergileyerek muhalefetin çilesini çekmek için aramıza katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İktidarın güç yozlaşması karşısında ilkeli ve onurlu herkes aramıza katılacak. Biz geçmiş hesapların değil gelecek ideallerinin yolcusuyuz.

İKTİDARIN UYGULAMALARINI SAVUNAN TEK BİR KİŞİYİ DAHİ GÖRMEDİK

İktidarın uygulamalarını savunan tek bir kişiyi dahi görmedik. İktidar adına konuşabilen tek bir kişiyi görmedik. Feryat eden insanlar gördük. Bunlar Türk Lirası'nın değerini yerle bir etti. Böyle bir hayat pahalılığında dünyanın hiçbir yerinde iktidar yaşayamaz.

BÖYLE ZOR DÖNEMDE AYAĞA KALKANLARI MİLLET UNUTMAYACAK

Son derece doğal olan hayat akışı vatandaş için işkenceye dönüştü. Bir iktidarı, iktidardan edecek olan şey milletin ruhundan kopmuş olmasıdır. Bugün iktidardakiler halkın ne çektiğini unutuyor. Bizler ''gidin artık, milletin yakasından düşün artık'' demek için bu partimizi kurduk. Herkesin haksızlıklar ve adaletsizliklere karşısında durduğu bir anda sizler ayağa kalktınız. Böyle zor dönemde ayağa kalkanları millet unutmayacak.

BİZ DİYARBAKIR'DA NE SÖYLÜYORSAK İZMİR'DE ONU SÖYLÜYORUZ

Biz Diyarbakır'da ne söylüyorsak İzmir'de onu söylüyoruz. Çünkü biz vatandaşlarımız arasında ayrım yapmıyoruz. Öyle bir tablo ki trajikomik bir tablo.

YOLSUZLUKLARA KARŞI TEMİZ SİYASET İLE GELİYORUZ

Yeni bir politika ile halkımızın karşısındayız. Yolsuzluklara karşı temiz siyaset ile geliyoruz. Yolsuzluk ve hırsızlığın olduğu yerde bereket olmaz. İktidarın cahilliği ve yolsuzluğu yüzünden insanlar asgari ücret ile geçinemiyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI SAYESİNDE ARTIK ÜLKEMİZDE KOMEDİ DİZİLERİNE GEREK YOK

Hazine ve Maliye Bakanı sayesinde artık ülkemizde komedi dizilerine gerek yok. Yazık, yazık... Başınızı kaldırın. Siz Erdoğan veya Nebati'nin değil Türkiye Cumhuriyeti'nin bürokratısınız. Devlete sahip çıkın. Küçük düşürülmeye boyun eğmeyin.

MANDA YOĞURDU YEMEYİ BIRAK

Erdoğan'a çağrı yapıyorum. Eğer 28 Şubat zulmüne karşıysa bu 28 Şubat manzaraları karşısında tutumun nedir onu göster sayın Erdoğan. Manda yoğurdu yemeyi bırak.

GENÇLERİMİZİN BU ÜLKEDEN AYRILIP BAŞKA ÜLKEYE GİTME NEDENİ ERDOĞAN'DIR

Sayın Erdoğan, eğer bu kabine senin kabinense Süleyman Soylu'ya bir şey söyle de duyalım. Başka masaların altına bakmayı bırakın da gizli koalisyon protokolünüzü açıklayın. Yolsuzlukları katmerli bir şekilde millete yaşanan sorumluluk maalesef Erdoğan'a ait. Gençlerimizin bu ülkeden ayrılıp başka ülkeye gitme nedeni Erdoğan'dır. Bunlar, iktidara geldiğimizde vatandaşlarımızın sofrasının nasıl bereketlendiğini görecek. Ben milletimize güveniyorum.

BİZ BU PARTİMİZİ KURMASAYDIK BUNLAR RAHAT KÖŞELERİNDE OTURUYOR OLACAKTI

Artık yalnız değiliz. Milletin vicdanından hareket edenler yalnız kalmaz. İktidara yürüyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Eğer biz bu partimizi kurmasaydık bunlar rahat köşelerinde oturuyor olacaktı. Birisi 28 Şubat'ı birisi 15 Temmuz'u bu ülkeye tekrar yaşatmak isterse biz onların karşısında duracağız.

SİZİNLE BİRLİKTE YOLSUZLUK TORPİL HEPSİ BİRDEN GİDECEK

Hiçbir zaman hamleyi iktidara bırakmayacağız. Milletin vicdanı bizim yüreğimizde. Vicdan, bu medyayı ve bu iktidarı yenecektir. Kendisine güvenen oyunun kurallarıyla oynamaz. Hiç çabalamayın siz gideceksiniz biz geleceğiz. Sizinle birlikte yolsuzluk, adaletsizlik, torpil hepsi birden gidecek, tarihe gömülecek. Bizimle birlikte adalet, demokrasi ve refah gelecek. Bizimle birlikte siyasi ahlak gelecek.

Anketlere kesinlikle inanmayın. Güç oyunu bozar. Bizim gücümüz halkla beraber olmamızdan geliyor. Halkla beraber yürümemizden geliyor''