Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Kozan 1. Olağan İlçe Kongresi'nde partililere seslendi.

Kongrede değerlendirmelerde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, ekonomi yönetimine eleştirilerde bulundu. Davutoğlu, "Pandemi döneminde bastıkları 200 milyar lira Atatürk Havalimanı'nın pistini kırıp hastane yapmaya gitti, 3-5 rantçıya gitti, faiz lobisine gitti. Faiz lobisi diye diye memleketi faiz lobisine kurban etti bunlar." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Kozan 1. Olağan İlçe Kongresinde konuştu.

Davutoğlu, "İşsizler ordusuna her gün onlarca kişi katılıyor. Ülke doğru yönetilseydi hiçbir şeye ihtiyaç hissetmezdik. Eğer herkes karamsarlığın içindeyse bize oturmak, durmak, susmak düşmez. Bizi namerde değil merde de muhtaç ettiler, banka kapılarında krediye mahkum ettiler." dedi. 

Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: 

PANDEMİDE BASTIKLARI 200 MİLYAR LİRA 3-5 RANTÇIYA GİTTİ

"Pandemi döneminde bastıkları 200 milyar lira Atatürk Havalimanı'nın pistini kırıp hastane yapmaya gitti, 3-5 rantçıya gitti, faiz lobisine gitti. Faiz lobisi diye diye memleketi faiz lobisine kurban etti bunlar. Dünyada faiz yüzde 0,1 düzeyinde, Türkiye'de yüzde 19. Avrupa'da Türkiye'de faiz yüzde 19, ikinci Romanya'da ise yüzde 1.5, geri kalan 0,1. Bu şartlarda bile para çekemiyorlar. Çünkü kimse bunlara güvenmiyor. Faizi bu kadar yükselten bir hükümet daha olmamıştır.

BERAT ALBAYRAK'IN GÖLGESİ HER YER DE

Berat Albayrak gitti, kendisinden hala bir haber yok ama gölgesi her yerde. 4 ay sonra rövanşını aldılar. Abisinin himayesindeki basın yayın organları kampanya yürüttüler ve Naci Ağbal bir gece yarısı kararnamesi ile görevden alındı. Bu adet de yeni çıktı, eskiden gece 1-2'de darbe olurdu, şimdi gece 1-2'de kararnameler bir yayınlanıyor ekonomide darbe oluyor, üniversitelerde darbe oluyor, siyasette darbe oluyor. Gece 1-2'yi neden beklersiniz?"