AĞRI 'dan son dakika acı haber geldi. Doğubayazıt ilçesinde Gürbulak Gümrük Müdürlüğü'ne ait araca roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda görevli yaralanırken, bir personelin şehit olduğu haberi geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu teröristlerin kıstırıldığını ve çatışmanın sürdüğünü söyledi.

Doğubeyazıt'taki hain saldırıda bir personel şehit olurken, çok sayıda yaralının olduğu bölgeye takviye ekip sevk edildi, sınır kapısına giden yol güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. İran sınırındaki Gürbulak Sınır Kapısı'na 3 kilometre mesafedeki tır parkı yakınlarında Gürbulak Gümrük Müdürlüğü'ne ait araca roketli saldırı düzenlendiği ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Bakan Pekcan: 1 personelimiz şehit oldu

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından, "Bugün sabah saatlerinde Gürbulak Gümrük Müdürlüğü personelimizi taşıyan servis aracına yapılan hain saldırı sonucu bir personelimiz şehit olmuştur.Saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum." açıklamasını yaptı. 

Bakan Soylu'dan ilk açıklama: Teröristler kıstırıldı çatışma sürüyor

İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu,  Ağrı'da Gürbulak Gümrük Müdürlüğü aracına yönelik roketli saldırıya ilişkin, teröristlerin kıstırıldığını, çatışmanın devam ettiğini belirtti.Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saat 08.50'de Ağrı Gürbulak Gümrük Müdürlüğü personelini taşıyan zırhlı araca atılan roketin aracın ön tekerine isabet ettiğini ve çarpmadan dolayı yaralıların bulunduğunu bildirdi. Bakan Soylu, paylaşımda, "Teröristler takip edilip kıstırıldı. Şu an çatışma devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu@suleymansoylu

Bu sabah 08.50’de Ağrı Gürbulak Gümrük Müdürlüğü personelini taşıyan zırhlı araca atılan roket aracın ön tekerine isabet etti. Çarpmadan dolayı yaralanmalar var.

Teröristler takip edilip kıstırıldı.
Şu an çatışma devam ediyor

15,9 B

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

3.223 kişi bunun hakkında konuşuyor

Yol ulaşıma kapatıldı

Bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, arama kurtarma personeli ile jandarma ekibi sevk edildi. Olayın meydana geldiği sınır kapısına giden yol, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı.