İYİ Parti Sözcüsü ve Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, iki gün önce İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İdlib'de Mehmetçik'e yönelik gerçekleştirilen menfur saldırının ardından canlı yayında yapmış olduğu açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre Ağıralioğlu, İdlib saldırısı hakkında Cumhurbaşkanı'nın iyi gelir diye beklenilen konuşması yerine konut satışı, bira şişeleri, turist sayısı ve araba satışı konularının yer aldığı bir konuşmaya şahit olduklarını söyledi. İYİ Partili Ağıralioğlu, "Lakin bugün Cumhurbaşkanlarımızın yüzümüze iyi gelir diye beklediğimiz vakur konuşması yerine konut satışından bira şişelerine, turist sayısından araba satışına kadar mesuliyetsiz bir konuşmasına şahit olduk." ifadelerini kullandı.

Millete bu hissizlikle nezaret edilemeyeceğini söyleyen Ağıralioğlu, "Boynumuz Allah’ın hükmüne kıldan incedir ama bugün Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında görülmüştür ki; şehitler ölmez ama devletin dili ölmüştür" diye konuştu.

İYİ Parti Sözcüsü ve Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Cumhurbaşkanlığı makamının sessizliğini anlayamayız, başımıza baş seçtiğimiz birinin her türlü cümlesine tahammül edebiliriz, bunca şehidimiz varken sanki şehitlerimiz yokmuş gibi cümle kurmasına tahammül edemeyiz.
Boynumuz Allah’ın hükmüne kıldan incedir ama bugün Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında görülmüştür ki; şehitler ölmez ama devletin dili ölmüştür.
Şehitler ölmemiştir ama devletin dili ölmüştür; devlet adamlığı ölmüştür; nezaket ölmüştür; vefa ölmüştür; izan duygusu ölmüştür; merhamet ölmüştür.