Adaylarda yüzde yüz AKP'lilik aramadık HDP seçmenine de hitap edebilecek

AK Parti'li Miroğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki adaylarda yüzde yüz AKP’lilik aramadıklarını ve HDP seçmenine de hitap edecek adaylar gösterdiklerini açıkladı. AKP Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Mardin eski Milletvekili Orhan Miroğlu, Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu. Miroğlu’nun röportajdaki bazı ifadeleri oldukça dikkat çekti. Miroğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki adaylarda yüzde yüz AKP’lilik aramadıklarını ve HDP seçmenine de hitap edecek adaylar gösterdiklerini söylemesi  ilginçti. Kübra Par röportajın ilgili bölümünü sosyal medya hesabından da paylaşması manidar karşılandı.

AK Partili Orhan Mioğlu’nun sözleri ise şöyle:

“Ak Parti bölgedeki adaylarını seçerken, ki önemli oranda da böyle olmuştur. HDP’li seçmenin hissiyatını tahvil etmek ve iç barışı inşa etme gibi vazifesi. Bunun için ne yapmak lazım. Biz mesela adaylarımızda yüzde yüz Ak Partililik aramıyoruz. Bölgede 10-11 ilde HDP’nin yüzde 50 ve üstünde oy aldığı bir yerden bahsediyoruz. Burada insanların şu ya da bu biçimde HDP ile ilişki kurmamış olması mümkün mü? Mümkün değil.”

Miroğlu’nun bu sözleri sonrasında Kübra Par, “HDP seçmenine de hitap edecek adaylar gösterdik başlığını atabilirim” diyince, Miroğlu da bunu onaylayarak, “Aynen. Tabi ki. Çünkü biz onların oyuna talibiz” diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=ZOC8u0m6Wf0