Kritik yerel seçime kısa bir süre kala siyasi atmosfer sertleşiyor. Siyasi partiler mitinglerine devam ederken, parti liderleri birbirlerine sert eleştirilerde bulunmaya aralıksız songaz devam ediyorlar. ‘Beka meselesi ve terör’ üzerinden siyasi parti liderlerinin birbirine ithamda bulunması vatandaşta kutuplaştırmayı had safhaya çıkardı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mitinglerdeki ‘terör ve beka sorunu’ söylemi partisinde ters tepkiye neden oldu. AK Partili ve MHP’li belediye başkan adayları, genel başkanları yüzünden sahada tepkiyle karşılaştıklarını ifade ediyorlar.

AKP’Li ADAYLAR SAHAYA iNEMiYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı partilere ‘terörle işbirliği’ suçlamasında bulunması seçim bölgelerinde AK Parti adaylarına tepki olarak geri dönüyor. Vatandaşlar Erdoğan’ın ifadelerini AKP’li adaylara hatırlatarak, ‘başka partiye oy verdikleri için terörist olmadıklarını’ söylüyor. AKP’li belediye başkan adayları vatandaşın sert tepkisiyle karşılaşmasının ardından genel başkanın söylemlerini kendilerinin de kabul etmediklerini dile getiriyor.

BAŞKANLAR PARTİ YÖNETİCİLERİNDEN RAHATSIZ

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde AK Partili belediye başkan ve belediye meclis adayları seçim çalışmalarında Genel Başkanları Erdoğan’a takıldı. Erdoğan ve Süleyman Soylu’nun siyasi dili bölgede vatandaşın yanında AKP’li adayların da tepkisine neden oldu. Erdoğan ve Soylu’nun kullandığı siyasi dilden rahatsız olduklarını dile getirirken, partilerinin bir an önce sert ve kirli dili bırakmalarını istiyor. AK Partili adaylar bölgede oluşacak oy kaybını ise parti yöneticilerine bağlıyor. AK Partili belediye başkanlarının söz konusu durumu “başkanlar, genel başkanlarından rahatsız” yorumlarına neden olduğu gelen bilgiler arasında yer alması dikkat çekiyor.

Kaynak; Milli Gazete