Reform paketinde olması beklenen maddeleri eleştiren Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, şaşkınlık içerisinde olduğunu söyledi ve "vebaliniz büyük olur" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Eylül 2019'da hükümete yakın medyada "Yargıda kritik noktalara FETÖ'cüler getiriliyor" çıkışlarına sert tepki göstermişti.

Gül, konuyla ilgili eleştirilere ve kendisiyle ilgili sözlere sert yanıt vermişti. Bakan Gül, “Bu örgütün sadece yargıya, orduya, emniyete sızdığı sanılmasın. Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orada FETÖ’nün bir tezahürü vardır. Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın.” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu tartışmalar akıllara yandaş yazarlar Cemil Barlas ve Fuat Uğur gibi isimlerin, FETÖ’cü Emrullah Uslu ile sosyal medya üzerinden girdiği diyalogları akıllara getirdi. Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur’a ait olan paylaşımda “Maklube partisine Nukhet Duru’yu çağırmak çok hoş olur” gibi sözleri paylaştığı görülüyor. GERÇEK GÜNDEM