Yeni Akit’ten ayrılmasının ardından Habervakti’nde köşe yazmaya başlayan ve son zamanlar da sık sık hükumeti eleştiren yazıları ile gündeme gelen  Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında siyasetçilerin kullandığı dili eleştirdi.

Dilipak, “Her şeyin fazlası zararlıdır. İnanın siyasetin bu kadarı da çok fazla. Siyaset önemli, ama bu kadarı değil, artık insanlar nerede ise nefret edecek. Kaldı ki böyle bir siyaset de olmaz. Bu siyaset dili zehirli. Allah (cc) Musa as'a, Firavun için bile “git güzel söz ve hikmetle onu hakka davet et” diyor, ülkeyi yönetme iddiasında olanların birbirine söyledikleri sözlere bakın! Olması gereken bu mu?” diye sordu.

 “Hani merhametimiz gazabımızdan, sevgimiz nefretimizden büyük olacaktı” diyen Dilipak, şöyle devam etti:

“Hani kimseyi ötekileştirmeyecektiniz (Bize böyle diyordunuz hani!?) ve öfke dili kullanmayacaktınız. Hatta LGBT’liler için bile bunu söylüyordunuz. İslamofobya’yı bile ‘ötekileştirme ve nefret dili’ olarak açıklıyordunuz, Uluslararası konferanslarda. İslam’a ‘İrtica, Müslümanlara mürteci’ diyenler, aşı komplosuna karşı direnenlere ‘köpek gibi aşı olacaksınız’ diyenler, ya da laiklik ve Cumhuriyet maskesi arkasına saklanıp, toplumun inancına tarihine saldıranlar kimlerdi?”