Gün içinde ortalığa çıkan İmam Hatip’te dansöz oynattılar haberiyle ilgili  Abdurrahman Dilipak’tan sert tepki geldi. Dilipak yaşananları rezillik olarak nitelendirirken Milli Eğitim Bakanlığı’nı sorumlu tuttu.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bir skandal meydana geldiği iddia edildi. Çalı İmam Hatip Ortaokulu’nun da bulunduğu iddia edilen binada Anneler Günü etkinliğine dansöz getirildiği söylendi. Olay sonrası Görüntüleri paylaşan Eğitim-İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, "Merak ediyoruz, bugün dansöz oynatarak okula para toplamaya çalışanlar yarın daha neler yapacak?" diyerek gösterdi.

Bursa İmam Hatipliler Derneği de örüntülerle ilgimiz yok açıklaması yaparken olay sonrası okul aile birliği yönetimi görevden alındı.

İMAM HATİP'TE DANSÖZ REZALETİ KABUL EDİLEMEZ

Bu haberler üzerine gazeteci Abdurrahman Dilipak’da sosyal medya üzerinden orta çıkan skandalın haberini paylaşarak Milli Eğitim Bakanlığı’na yüklendi. Yaşanan hadiseden bakanlığı sorumlu tutan Dilipak” İlkokul imam hatip ortak mekanında bir rezalet. Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında olan bu olay asla kabul edilemez..” diye yazdı.